HOPE er et fælles europæisk udvekslingsprogram og står for The European Hospital and Healthcare Federation. Organisationen har forskellige målsætninger, bl.a. at formidle og udveksle viden samt skabe netværk mellem sundhedsvæsener og sundhedsprofessioner i EU med henblik på udvikling af det samlede sundhedsvæsen.

Hospitalsenhed Midt var med i HOPE-programmet fra 2010-2014.

Det årlige udvekslingsprogram gennemføres hvert år i maj-juni og varer i alt fire uger. Der udvælges hvert år et tema for programmet. I 2014 er temaet Quality first! Challenges in the changing hospital and healthcare environment.

Udvekslingen henvender sig til alle ansatte i sundhedsvæsenet, der arbejder med ledelse eller organisering på såvel det kliniske som det administrative område. Deltagerne kommer til et andet europæisk land og får kendskab til dét lands sundhedsvæsen ved at være knyttet til et lokalt hospital og en lokal koordinator. I løbet af de fire uger programmet varer, vil op mod 200 sundhedsprofessionelle samle konkrete eksempler på 'best practice' i mere end 20 europæiske lande. Erfaringerne deles på en afsluttende konference for alle deltagere. På konferencen præsenterer de forskellige hold, hvad de har fået ud af opholdet.

Gæster og program 2014

Vesna Djuric kommer fra Serbien. Vesna er uddannet læge indenfor familie medicin og tidligere praktiserende læge. Hun er 53 år og nu direktør på et daghospital i Sabac.

Vincent Ryan kommer fra Nord Irland. Han er 52 år, uddannet sygeplejerske og nu vicedirektør indenfor noget, der hedder Western Health and Social Care Trust, Trust Headquarters, Altnagelvin Hospital, Londonderry. Han er leder indenfor det primærkommunale område i sundhed og social omsorg.

Hent programmet for 2014 (pdf)

Kontakt

Maria Brinck Krog
Børneafdelingen og Kvindeafdelingen
tlf. 7844 5402
e-mail

Henrik Rolfsted S. Hansen
Center for Planlagt Kirurgi
tlf. 7841 6001
e-mail