Dato: 27. april 2017 
Tidspunkt: 16.00 - 19.00
Adresse
Regionshospitalet Silkeborg
Falkevej 1-3 
8600 Silkeborg

 

Kan du redde liv ?

Lær mere om hjertemassage, kunstigt åndedræt, og se hvordan en hjertestarter virker. (Hands-on stand)

Patienthotellet et alternativ til en traditionel indlæggelse

Kom med indenfor til en spændende rundvisning på Patienthotellet og hør om hvordan en indlæggelse foregår her, og hvilke muligheder og begrænsninger der er.

Livsreddende senge

Besøg vores Intensivt Afsnit, og hør om de livsreddende NISA Senge, og hør hvordan ny forskning hele tiden kommer patienterne til gavn.

Biler og blå blink

Få et unikt kig ind i vores Akutlægebil og en Ambulance, og hør om hvordan patienter behandles når skaden er sket.

Kan lagner og puder forebygge liggesår?

Et lagen eller en pude er ikke bare et lagen eller en pude på et moderne hospital. Kom og hør om den fascinerende teknologi, som gør os i stand til at måle på hvordan en patient ligger bedst, og dermed undgår liggesår.

Hvor går grænsen?

Mød hospitalets Etiske Forum til en snak om etiske problemstillinger, og kom med dit bud på en løsning.

Bamsehospitalet åbner for alle børn

Alle børn inviteres til at tage deres bamse med på hospitalet, hvor Bamsehospitalet åbner dørene. Bamsehospitalet er et fantastisk univers, hvor børn kan få både scannet og undersøgt deres yndlingsbamse, og få en snak med sygeplejerske- og lægestuderende om, hvad mon bamsen kan fejle.

Det er ikke lige meget hvad du spiser

Smag forskningsbaseret kost fra Hospitalsenhed Midts fælles køkken og hør om hvorfor den ene slags patienter skal have den ene slags mad og den anden slags patienter den anden slags mad.

Sover du godt?

Besøg søvnklinikken og hør om moderne søvnapnø behandling, og hvordan du får en bedre søvn.

Er du fremtidens kirurg?

Besøg vores operationsstuer, og se hvordan et patientforløb køres på de ortopædkirurgiske operationsstuer, hvordan vi bedøver operationspatienter, og mød medarbejderne, som er med under operationen.

Hvad ser du?

Besøg Øjenklinikken og hør om vores behandling af bl.a. grå stær, og se hvordan det behandles.

Kan man fylde mennesker med Skum ?

Besøg Varice klinikken og hør om hvordan man i dag kan behandle åreknuder med indsprøjtning af skum.

Blodprøvens vej fra lægens rekvirering til han modtager svaret

Kom med på rundvisning i hospitalets laboratorium og se og hør bl.a. mere om hvordan blodprøvesvar kan hjælpe lægen med at stille en diagnose, og hvordan laboratoriet deltager i forskellige forskningsprojekter.
Der er rundvisning kl. 16:30, 16:50, 17:10, 17:30, 17:50 og 18:10 (starter fra forhallen)

Fysioterapi - Bevæg dig

Kom og hør hvorfor det er vigtigt, at du bevæger dig og mærk, hvad sker der med kroppen, når du ikke holder den i gang. Du får mulighed for at afprøve forskellige hjælpemidler og træningsudstyr hos fysioterapeuterne

Få ultralydsskannet din hånd og hør mere om forskning i gigtsygdomme

Hør eksperterne fortælle om gigtsygdomme og hvordan patienter deltager i forskning inden for gigtsygdomme. Få ultralydsskannet din hånd og se, hvordan man ved ultralyds¬skanning kan kigge ind i et led.

Medicin er godt - er meget medicin så meget godt?

Kom og hør mere om Klinik for Multisygdom, hvor speciallæger, sygeplejersker, farmaceuter, fysio- og ergo¬terapeuter og andre sundhedspersoner arbejder sammen omkring patienter, der indtager meget medicin og som har flere sygdomme.

Myter om rygsmerter

Hør en forsker fortælle og svare på spørgsmål om myter om rygsmerter ud fra bl.a. egen forskning på området.

Du har mere i hånden end du tror – fokus på hygiejne

Dine hænder er i berøring med flere bakterier end du måske tror. Kom og test sprittens effekt på egne hænder. Få en snak om håndhygiejne og hør mere om hvorfor hospitalet har fokus på hygiejne.

Har du eller en af dine nærmeste været faldet?

Hver tredje over 65 år falder mindst en gang årligt og det samme gælder hver anden over 80 år. Dette kan have store konsekvenser for aktivitetsniveauet og føre til social isolation. I Klinik for Ældresygdomme har vi stor fokus på faldudredning for at forebygge fald og inaktivitet. Kom og hør nærmere om hvilke risikofaktorer der kan medfører fald og blive screenet for hvor stor din faldrisiko er.

Min Sundhed – Min Medicin

I Silkeborg skal alle indlagte patienter på medicinsk afsnit 1 og medicinsk afsnit 2 helt eller delvist selv styrer deres egen medicin under indlæggelse. Det skal føre til mere viden om og større tryghed ved egen medicin. Kom og hør mere om projektet og forskningen bag, og få lavet en gennemgang af din medbragte medicin ved personale fra hospitalsapoteket.

Mærk hvor svært det er at trække vejret med en lungesygdom

Mærk hvor svært det er at trække vejret med en lungesygdom og få målt din lungefunktion. Mød eksperterne og få en snak om dine lunger, KOL og forskning med telemedicinske løsninger.

Ernæring

Kom og bliv klogere på hvilke muligheder der er, når man er syg og appetitten er lille. Vi fortæller om ernæringens betydning for at blive rask, og hvordan vi vurderer, hvilken ernæring patienterne har behov for. Du kan også få oplyst dit BMI.

Røntgen og Skanning: Uden på, indeni og bag om…

Tør du bygge en skellet-sprællemand? Kom og vær med, når vi viser rundt i en moderne billeddiagnostik afdeling og fortæller om vores arbejde og forskning. Kom helt tæt på vores CT-skanner, prøv kræfter med MR-skanneren og hvordan ser vi egentlig ud indeni? Rundvisning løbende.

Og meget mere…

Regionshospitalet Viborg

Dato: 27. april 2017 
Tidspunkt: 16.00 - 19.00

Adresse
Regionshospitalet Viborg
Heibergs Allé 4

8800 Viborg

Se programmet for alle vores aktiviteter

Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Dato: 27. april 2017 
Tidspunkt: 15.00 - 17.00

Adresse
Regionshospitalet Hammel Neurocenter
Voldbyvej 15
8450 Hammel

Se programmet for vores aktiviteter