Foredraget med hospitalspræst Trine Kofoed var et af tilløbsstykkerne i foredragsrækken på biblioteket.

I løbet af efteråret har Viborg Bibliotekerne, Regionshospitalet Viborg og Viborg Stifts Folkeblad afviklet en række foredrag med titlen "Viden i hverdagen" på Hovedbiblioteket med stor succes.

05-12-2016

Efterårets foredrag har handlet om mennesker og livet. Et hold af eksperter fra Regionshospitalet Viborg har delt ud af deres viden inden for deres arbejdsfelt.

Foredragene har været omkring livets begyndelse og fertilitetsbehandling, hvordan vi passer bedre på livet og holder livstilssygdommene i skak og ikke mindst hvordan vi finder mening i livet, når alvorlig sygdom rammer.

Regionsformand Bent Hansen og projektleder Jeppe Juul Hansen satte punktum for foredragsrækken med et debatarrangement om fremtidens akuthospital i Viborg. En investering på over 1 milliard kroner.

- Biblioteket skal blive ved med at skubbe viden ud til kommunens borgere – i øjenhøjde vel at mærke. Vi er vældig glade for samarbejdet med Regionshospitalet og avisen, fordi det understøtter en af bibliotekets kerneopgaver, nemlig formidling af viden og livslang læring, fortæller Lone Engel Westphall, udviklingsleder på Viborg Bibliotekerne.

For Regionshospitalet Viborg har rækken af foredrag været en mulighed for at sætte ansigter på en af kommunens største arbejdspladser.

- Vi er utroligt glade for, at så mange har haft lyst til at komme og høre vores dygtige medarbejdere dele ud af deres viden. En viden, som dagligt kommer mange patienter og pårørende til gode. Fremmødet viser, at det vores 2500 medarbejdere på hospitalet beskæftiger sig med, har stor betydning og relevans for borgerne, siger sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen fra Hospitalsenhed Midt, som ud over Regionshospitalet Viborg også tæller hospitalerne i Skive og Silkeborg samt Hammel Neurocenter.

"Viden i hverdagen" fortsætter i foråret 2017 med nye foredrag af eksperter, som arbejder og bor i Viborg Kommune.