Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt, fik tirsdag overrakt prisen som Danmarks bedste til at uddanne læger. Diagnostisk Center har scoret det maksimale antal point inden for uddannelseskvalitet. 
 
08-03-2016
 
Prisen blev overrakt af direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, ved et arrangement tirsdag, og Sundhedsstyrelsen begrunder kåringen:
 
”Dette er en meget flot præstation og inspektorerne konkluderer, at afdelingens uddannelse er blevet indlejret som en naturlig og velintegreret del af afdelingens dagligdag. ”
 
Foto: Sundhedstyrelsen
 
Afdelingen er valgt på baggrund af en rapport fra Sundhedsstyrelsens inspektorer, der er et korps af læger, udpeget af de videnskabelige selskaber. Inspektorerne tager rundt og vurderer landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger. Inspektorerne vurderer afdelingerne på 16 temaer og giver dem scores mellem 1-4. 

Uddannelse en del af kulturen

På Diagnostisk Center ser ledende overlæge, Ulrich Fredberg, kåringen som et resultat af en lang række tiltag, men vigtigst er, at uddannelse er en del af kulturen på centeret, der rummer alle ni medicinske specialer på Regionshospitalet Silkeborg.
 
”Mange års intensivt fokus har gjort uddannelse og supervision til en integreret del af hverdagen i Diagnostisk Center. For 14 år siden iværksatte vi projektet ’Danmarks bedste uddannelsesafdeling’, og det høster vi frugterne af nu. Alle deltager, ikke kun yngre og ældre læger, men også de øvrige personalegrupper”, siger Ulrich Fredberg.
 
Dertil kommer, at Diagnostisk Center har gjort en lang række innovative tiltag i forhold til at prioritere uddannelse af læger, herunder struktureret evaluering i grupper, hvor læger under uddannelse får evaluering af deres kompetencer tæt koblet til den kliniske hverdag. Også fora, hvor vejledere får mulighed for at sparre om hver enkelt læge under uddannelse, har gjort en forskel.
 
”Vi kan se, at det påvirker lærings- og arbejdsmiljøet meget positivt for vores læger under uddannelse. Samtidig ser vi også en effekt i form af mange – også uopfordrede ansøgninger – fra læger under uddannelse til Diagnostisk Center. Prisen i dag bekræfter os i, at vi har grebet det rigtigt an,” slutter Ulrich Fredberg.
 
Yderligere oplysninger: 
 
Kan formidle kontakt til personerne bag uddannelsesarbejdet i dag:
  • Uddannelsesansvarlige overlæger Hanne Storm og Jørgen Buhl
  • Reumatologisk uddannelsesansvarlig overlæge Jesper Blegved-Nissen
  • Uddannelseskoordinerende yngre læger