Eksperter fra Regionshospitalet Viborg deler ud af deres viden i en serie af foredrag under navnet "Viden i hverdagen"

18-08-2016

Hvad sker der, når fertiliteten svigter, og livet skal have en hjælpende hånd? Hvad kan man gøre for at undgå livsstilssygdomme? Hvordan finder man meningen, når man bliver ramt af alvorlig sygdom?

Det er nogle af de spørgsmål, man kan blive klogere på, når Viborg Bibliotekerne og Viborg Stifts Folkeblad inviterer til efterårets foredragsrække "Viden i Hverdagen" på Hovedbiblioteket i Viborg. Denne gang er det et hold af eksperter fra regionshospitalerne i Viborg og Skive, der stiller op for at gøre publikum klogere på mennesker og livet.

Det første foredrag foregår onsdag 14. september klokken 19 og følges derefter af tre andre foredrag fordelt hen over efteråret. I foredragsrækken kommer vi hele vejen rundt om livet, når eksperterne deler ud af deres viden om netop deres områder. En professor fra Fertilitetsklinikken gør os klogere på graviditet, der skal hjælpes på vej. Tre overlæger fortæller om at undgå diabetes, forhøjet blodtryk og andre livsstilssygdomme. Hospitalspræsten træder til, når livet gør ondt. Og endelig skal vi høre fra toppolitiker og projektchef, hvordan det går med byggeriet af fremtidens akuthospital i Viborg.

Hos Hospitalsenhed Midt, der dækker over Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter, er man glad for at kunne bidrage til arrangementet.

- Vi har rundt på vores afdelinger så mange dygtige og engagerede medarbejdere, der er eksperter på hver deres område, og deres viden kommer hver dag vores patienter og pårørende til gode på hospitalet. Her kan man virkelig tale om at bruge viden i hverdagen. Vi tror samtidig på, at viden skal deles, og foredragsrækken på biblioteket er endnu en mulighed for os for at gøre netop det, siger sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Viden fra og til lokalsamfundet

Ideen til foredragsrækken opstod på baggrund af et fælles ønske hos de tre aktører om at dele viden og give noget til lokalsamfundet.

Det fortæller chefredaktør Lars Norup fra Viborg Stifts Folkeblad.

- Der findes så utroligt mange mennesker i vores samfund med en helt unik specialistviden, og vi har sammen en interessant opgave i at formidle denne viden. Det er jo folk, som beriger vores lokale samfund med deres specialer i det daglige arbejde, siger Lars Norup.

Bibliotekar Kathrine Sørensen fra Viborg Bibliotekerne bakker ham op.

- Vi tror på, at det at møde og mødes med andre mennesker ansigt til ansigt i et fælles rum stadigvæk har en stor og vigtig værdi. Det er derfor, vi arrangerer de fysiske foredrag ’Viden i hverdagen’ på biblioteket. Og så er det bare i alles interesse, at vi bliver lidt klogere på alt muligt. Viden er med til at gøre os mere kompetente som mennesker og som borgere i en kommune, siger Kathrine Sørensen.

Foredragene er gratis, og der er ingen tilmelding.

Du kan se program og mere info på bibliotekets hjemmeside her.

 

Hent pressemeddelelse her.

Professor Peter Humaidan fra Fertilitetsklinikken er første foredragsholder i rækken fra Hospitalsenhed Midt. Under overskriften "Når livet har brug for en hånd" fortæller han onsdag 14. september klokken 19 på Hovedbiblioteket i Viborg. Arkivfoto, Hospitalsenhed Midt