Bente Dam tiltræder som ny oversygeplejerske på Hammel Neurocenter den 15. februar 2017. Hun kommer fra Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg og har mere end 20 års erfaring som leder inden for sundhedsvæsenet.

22-12-2016 

Bente Dam er ny oversygeplejerske på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Foto: Lisbeth Hasager Justesen

-At blive en del af centerledelsen for et højtspecialiseret hospital med mere end 700 medarbejdere – den mulighed måtte jeg gribe, fortæller Bente Dam, der siden 2013 har været oversygeplejerske på Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Hammel Neurocenter er et højtspecialiseret hospital for rehabilitering af patienter med hjerneskade. Hospitalet får patienter fra hele Vestdanmark, både børn og voksne. I alt har hospitalet 125 pladser fordelt på tre ud af de fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt: 89 i Hammel, 30 i Skive og 6 intensivsenge i Silkeborg.

-Hammel Neurocenter har en unik kultur og et stærkt fagligt renomme, som kommer patienterne til gavn, så de kommer bedst muligt videre i livet. Med en stor forsknings- og udviklingsenhed går hospitalet forrest i udviklingen, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Bente Dam.

20 år som leder i sundhedsvæsenet

Bente Dam har mere end 20 års erfaring med ledelse i sundhedsvæsenet. Blandt andet som oversygeplejerske på Akutafdelingen, Medicinsk Afdeling, Reumatologisk Afdeling og Neurofysiologisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg samt sygeplejefaglig chef i planlægningen af Det Nye Universitetshospital, DNU, i Aarhus.

-Bente kommer med en usædvanlig stærk ledelseserfaring på strategisk niveau, og hun er vant til at lede store enheder. Samtidig er hun dybt fortrolig med Hospitalsenhed Midt og har de nødvendige relationer på kryds og tværs af vores fire hospitaler, forklarer sygeplejefaglig direktør, Tove Kristensen og fortsætter:

-Samtidig har Bente solid erfaring med at søge samarbejder ud af huset og har kompetencer til at udbygge for eksempel vores relationer til kommunerne, som jo får de rehabiliterede, men ofte stadig skadede patienter hjem efter ophold på Hammel Neurocenter.

Yderligere oplysninger:

  • Sygeplejefaglig direktør, Tove Kristensen, tlf. 7844 1004
  • Oversygeplejerske, Bente Dam, tlf. 2213 4390