Prøver, som patienter tager i deres eget hjem af f.eks. urin eller afføring, skal fremover sendes til hospitalet som et Quickbrev fra posthuset. Fra 1. juli er det nemlig ikke længere muligt at sende A-post.

29-06-2016

En prøve, som har ligget i en postkasse i flere dage kan ikke bruges til noget. Derfor skal alle hjemmeprøver af eksempelvis urin eller afføring fremover sendes fra posthuset eller afleveres i informationen på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive eller Hammel.

Det er konsekvensen af et postforlig, som blandt andet betyder, at almindelige breve fremover kan være op til syv dage undervejs.

Hvor patienter ind til nu har kunnet sende hjemmeprøver retur til hospitalet via A-post, så skal de fremover returnere prøven som et Quickbrev. Et Quickbrev kan ikke sendes fra en postkasse, og det er derfor nødvendigt, at patienterne går på et postcenter eller i en postbutik for at få sendt deres hjemmeprøver afsted eller selv afleverer prøven på hospitalet.

Kommer man som patient til at aflevere en prøve i en postkasse efter 1. juli, vil prøven ikke kunne bruges, og patienten skal lave en ny.

Bemærk, at frankerede svarkuverter fra hospitalet fortsat anvendes, blot de afleveres på posthus/i butik ligesom med Quickbrevene eller indleveres til hospitalets information.

Læs mere og se hvilke postcentre prøverne kan afleveres på via www.brev.rm.dk eller ring til PostDanmark på tlf. 70707030.

Video: Ingen prøver i postkassen

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.