Ernæringsassistent Christina Nielsen er her ved at pakke de nybagte jordbærkager, så de bliver klar til at blive fordelt ud til alle afsnit på Hospitalsenhed Midt. foto: Lisbeth Hasager Justesen

 

23-06-2016

I aften er det Sankt Hans, og det skal patienterne på Hospitalsenhed Midt også mærke.

- Vi kan ikke lave bål for patienterne på vores hospitaler, men til gengæld kan vi kræse lidt ekstra om dem på en dag som i dag, hvor mange af dem normalt har traditioner for, hvad de skal. Det kan de indlagte patienter ikke i år, så derfor har vi bestemt os for at forkæle dem med lækre hjemmebagte jordbærkager til aftenkaffen, siger cheføkonoma Gitte Brandt Fogh Nielsen.

Jordbærsæsonen er lige nu på det højeste, og det forlyder fra HE Midt Køkken, at patienterne bliver beriget med en stor dosis c-vitamin, som jordbærerne er kendt for at indeholde – og derudover får de naturligvis også tilfredsstillet den søde tand.

Jordbærkagerne bliver bagt i Hospitalsenhed Midts eget bageri og bliver lavet primært af økologiske råvarer.
  

Bagerne Jeppe Frederiksen (th) og Martin Engelbrechtsen (tv) har fra morgenstunden haft travlt med at bage jordbærkager i massevis i Hospitalsenhed Midts eget bageri.