Læringscenter Midt oplever stigende interesse fra både interne og eksterne brugere. Ny video giver et indblik i centrets tilbud.

Læringscenter Midt, der har hjemme på Regionshospitalet Viborg, er et sted, hvor Hospitalsenhed Midts personale kan tilegne sig og træne kompetencer og kliniske færdigheder.

Her kan medicinstuderende, serviceassistenter, sygeplejerskestuderende og en masse andre faggrupper lære færdigheder som anlæggelse af venflon, sårbehandling og basal genoplivning.

I en ny video, der kan ses her, kan man få et indtryk af, hvad centret er for en størrelse

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Siden Læringscenter Midt opstod i 2011, har aktiviteten og interessen for stedet været stigende. Det fortæller Laila Andersen, der er uddannelseskonsulent hos HE Midt.

I 2015 var centret booket 129 dage. Det er mere end i både 2013 og 2014, og hos centret forventer man, at der vil være endnu flere bookede dage her i 2016.

- Vi kan se, at både den interne og den eksterne interesse er stigende, siger Laila Andersen.

Det er nemlig også muligt for aktører udenfor HE Midt at booke centret til undervisningsformål.

Således har Viborg Kommune for nylig vist interesse for at låne centret til opkvalificering af for eksempel deres social- og sundhedsassistenter. Når patienter hurtigere bliver udskrevet fra hospitalerne og overgår til at komme sig helt i eget hjem, stiller det også højere krav til kommunens medarbejderes færdigheder.

- Der ligger en viden hos os, som vi gerne vil give videre til vores samarbejdspartnere. På den måde håber vi, at vi kan være med til at styrke det tværsektorielle samarbejde, siger Laila Andersen.

Kommunen har ikke selv lignende læringsfaciliteter og kan derfor have god brug af Læringscenter Midt.

I 2016 kan der af andre nye aktiviteter nævnes, at Fødeafsnittet har holdt træningsseancer i centret som et supplement til de øvelser, de gennemfører på selve afdelingen.

Desuden gennemføres der facilitatorkurser i Læringscenter Midt. Det er undervisning af kliniske vejledere og praktikvejledere, hvor de styrkes i facilitatorrollen og får inspiration til, hvordan man kan tilrettelægge undervisningen til sygeplejerskestuderende og social- og sundhedsassistentelever med brug af elementerne i simulation- og færdighedstræning. Simulation- og færdighedstræning vinder mere og mere indpas på uddannelserne.