Katrine Kildedal kommer med 10 års erfaring fra Aalborg Universitetshospitals fødeafdeling.

09-05-2016

Hospitalsenhed Midts nye chefjordemoder hedder Katrine Kildedal. Hun er 35 år og kommer fra en stilling som vicechefjordemoder på Aalborg Universitetshospital. Hun har første arbejdsdag på Regionshospitalet Viborg 1. juni.

- Noget af det vigtigste i mit nye job bliver at få fødselspersonalets faglighed og trivsel til at gå hånd i hånd med de behov, krav og ønsker, nutidens unge mennesker har, når de skal danne familie. Som chefjordemoder vil jeg arbejde for, at fødselspersonalet får de bedste muligheder for at vejlede, støtte og behandle kvinder og deres nyfødte. På den måde sikrer vi bedst, at så mange familier som muligt kommer styrket gennem graviditet, fødsel og barsel, siger Katrine Kildedal.

Katrine Kildedal blev uddannet som jordemoder fra Sundheds CVU Nordjylland i 2006 og supplerede i 2013 sin teoretiske ballast med en masteruddannelse i offentlig ledelse.
Hun har haft lederstillinger siden 2008 - i perioder kombineret med praktisk arbejde som jordemoder for at få større klinisk erfaring. Som vicechefjordemoder har hun blandt andet haft ansvaret for graviditetsdelen, samarbejde på tværs af fag og sektorer, medarbejderledelse, daglig drift og kvalitetsudvikling. Senest har hun engageret sig i at opbygge et fagligt forum for videndeling mellem fødselslæger, jordemødre og alment praktiserende læger. Hun har også arbejdet intenst for at udbrede evidensbaseret viden om mulighederne for at føde derhjemme, hvis fødslen ventes at forløbe uden komplikationer.

Katrine Kildedal er gift og har to børn. Hun bor på en lille landejendom i Nørager i Himmerland. Familie og venner står øverst på listen over fritidsinteresser, men hun prioriterer også tid til oplevelser i skov og natur, jagt og motion.

Vidt forgrenet afdeling
Fødselsområdet er en del af Hospitalsenhed Midts afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler. Som chefjordemoder bliver Katrine Kildedal medlem af afdelingens tredelte ledelse, der foruden chefjordemoderen består af ledende overlæge Sonja Kindt og oversygeplejerske Maria Brinck Krog. Sammen har de det overordnede ansvar for afdelingens drift, ledelse og udvikling.

Fødeafsnittet ligger på Regionshospitalet Viborg og har 2.200 fødsler årligt. Afdelingen driver jordemoderkonsultationer syv forskellige steder i Hospitalsenhed Midts område og har ambulatorier både på Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Silkeborg.
Inklusive Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive har Kvindesygdomme og Fødsler 210 medarbejdere.

Stillingen som chefjordemoder har været ledig efter Karen Marie Nielsen siden december 2015.

 

Hent pressemeddelelse (pdf).