Talentudviklingen i Center for Sygeplejeforskning giver pote i form af forskningsprojekter. Få et indblik i centret i ny video.

22-08-2016

Det er med talent, som det er med så meget andet i verden. Det skal plejes, for at det kan gro.

Netop talentudvikling er noget af det, som man i Center For Sygeplejeforskning i HE Midt lægger store kræfter i, fortæller forskningslektorerne Vibeke Lorentzen og Raymond Kolbæk, der sammen leder Center for Sygeplejeforskning.

Centret er et samarbejde mellem VIA University College, Hospitalsenhed Midt og Deakin University i Australien, hvilket betyder, at man kan følge forskningsinteresserede sygeplejersker hele vejen fra bacheloruddannelsen til en Master og videre i et ph.d.-forløb.

- Vi har fået skabt en fødekæde, og det er virkelig en af vores forcer, lyder det fra Raymond Kolbæk.

- Vi har et stort netværk og kan gøre meget for at understøtte sygeplejersker, der gerne vil forske. Der er rigtig meget talent i HE Midt, siger Vibeke Lorentzen.

 

To projekter i slutfasen

Der er lige nu syv ph.d.-studerende tilknyttet centret og yderligere tre, der er i ansøgnings- og finansieringsfasen.

To af de nuværende ph.d.-studerende afslutter deres projekter til vinter.

Det drejer sig om sygeplejerskerne Marianne Eg og Susanne Friis Søndergaard, der begge er ansat på RH Viborg.

Marianne Eg har i sit projekt fulgt en gruppe overvægtige børn i fem år, efter de har afsluttet et etårigt Rund og Sund-forløb på Børneafdelingen for at få et sundere, slankere liv.

- Det er usædvanligt at følge en gruppe i så lang tid efter et afsluttet forløb. Hendes foreløbige resultater lægger op til, at man bør se overvægt som en kronisk sygdom, fortæller Vibeke Lorentzen.

Susanne Friis Søndergaard har beskæftiget sig med, hvad og hvordan operationssygeplejersker dokumenterer deres arbejde. Hun har blandt andet gennemført over 240 timers observation af operationssygeplejerskers dokumentationspraksis, og lavet adskillige interviews. Desuden har hun tilpasset og testet et dokumentationsredskab til danske forhold.

- Det er et meget imponerende og stort stykke arbejde, hun har lavet, siger Vibeke Lorentzen.

Foruden ovenstående er der masser af spændende projekter i pipelinen hos Center For Sygeplejeforskning, og for nylig har VIA University College også været forbi med et filmhold.

Resultatet blev en præsentationsvideo, der kort beskriver, hvad centret er for en størrelse, og hvorfor det findes.

Se videoen på forsiden af centrets hjemmeside her.

Vibeke Lorentzen og Raymond Kolbæk. Foto: Agata L.-Madsen, Hospitalsenhed Midt