Hospitalsenhed Midts hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive byder alle interesserede indenfor til Forskningens Døgn torsdag den 27. april 2017.

20-04-2017

Børn, bamser, forældre og bedsteforældre er velkommen til åbent hus, der markerer Forskningens Døgn på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Dette foto er fra Forskningens Døgn 2016 i Viborg. Foto: Lisbeth Hasager Justesen. 

Hent pressemeddelelse som pdf.

Hvordan skanner man et bryst? Og hvad kan du egentlig se på billederne? Hvordan ser en ambulance ud indeni? Og en operationsstue? Hvorfor skal fysioterapeuter træne hjerneskadede, allerede mens de endnu er indlagt på intensiv? Hvordan opdager man demens tidligt i forløbet? Hvordan kan en hund hjælpe hjerneskadede? Og hvad kan du selv gøre for at øge chancerne for at blive gravid?

Få svar på alverdens spørgsmål og få målt blodsukker, blodtryk, lungekapacitet og meget, meget andet, når der er oplevelser og aktiviteter på hospitalerne torsdag den 27. april. Langt det meste hører den normale hospitalshverdag til, og som forskningen gennem tiden har vist, er det rigtige at gøre. 

Fra forskning til god behandling
Arrangementerne på de fire hospitaler er en del af den landsdækkende Forskningens Døgn-event i uge 17. Temaet for dette års åbent hus-arrangementer på de fire hospitaler er "Fra forskning til god behandling". Temaet skal signalere, at forskning og dermed viden er grundlag for den behandling, patienterne tilbydes på hospitalet.

- Forskning er med til at dokumentere, hvordan sygdomme bedst behandles. For eksempel hvilken type operation og medicin, der egner sig bedst til hvilke patienter. Forskning skal bl.a. tage udgangspunkt i borgernes behov. På den måde skaber forskning værdifuld viden til gavn for patienterne gennem forebyggelse, behandling, pleje og genoptræning. Forskning må ikke blive på papiret, den skal indarbejdes som nye rutiner, ellers har det ingen værdi for samfundet, forklarer Hospitalsenhed Midts forskningschef Lene Bastrup Jørgensen.

Åbent hus som forskningsfest for alle aldre
Igen i år er der aktiviteter for besøgende i alle aldre. Børn kan bygge hospitaler i LEGO, få bamsens arm opereret, eller komme med ind i en ambulance eller på en operationsstue. For de lidt ældre er der mulighed at få blive testet og få ny viden og gode råd om alt fra søvn, hovedpine, kost blodtryk og meget, meget andet.

- Vi håber, at rigtig mange også i år vil kigge forbi et af vores fire hospitaler. Selv om forskning er et omdrejningspunkt, så er åbent hus-arrangementerne en mulighed for at få en anderledes oplevelse. Man kan sige, at hospitalerne for en kort bemærkning iklæder sig "festtøjet" og er klar til at vise sig frem og blive udforsket af borgerne, forklarer Lene Bastrup Jørgensen.

Både i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive er det medarbejderne fra de enkelte specialer, der står for kyndige demonstrationer og engagerede rundvisninger. Her er åbningstidspunkterne for aktiviteter den 27. april:

Regionshospitalet Viborg – kl. 16.00-19.00
Regionshospitalet Silkeborg – kl. 16.00-19.00
Regionshospitalet Hammel Neurocenter – kl. 15.00-17.00
Regionshospitalet Skive – kl. 13.00-17.00.

Detaljeret program med aktiviteter, udstillinger og boder for hver af de fire hospitaler kan ses på: http://www.hospitalsenhedmidt.dk/forskning/forskningens-dogn/

I år er det sjette år i træk, de fire hospitaler holder åbent hus i forbindelse med det landsdækkende Forskningens Døgn.

Foto fra en af standene ved Forskningens Døgn på Regionshospitalet Silkeborg i 2016. Foto: Hospitalsenhed Midt. 

Foto fra Forskningens Døgn 2016 på Regionshospitalet Skive og Skive Sundhedshus. Foto: Lisbeth Hasager Justesen. 

Foto fra Forskningens Døgn på Regionshospitalet Hammel Neurocenter i 2016. Foto: Agata Lenczewska-Madsen.