Kl. 12.45 fredag er der sket en dødsulykke på byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg. I forbindelse med kranhejsning af ventilationskanaler er en håndværker faldet 7-8 meter ned på jorden.

25-08-2017

Ambulance og lægebil var hurtigt til stede på pladsen. Trods forsøg på genoplivning stod mandens liv ikke til at redde.

Alle medarbejdere på byggepladsen er fredag eftermiddag blevet samlet til debriefing, og der tilbydes krisehjælp til dem, der har behov for det.

Arbejdstilsynet informeres, politiet gennemfører afhøringer, og der arbejdes ikke yderligere på byggepladsen fredag. Byggeledelsen leverer redegørelse til hospitalsledelsen inden for få dage.

-Vi er dybt berørte af ulykken, og vores tanker går til afdødes familie og kolleger. Vi prioriterer arbejdsmiljø utrolig højt og skal nu undersøge, om ulykken giver anledning til ændrede procedurer, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør Hospitalsenhed Midt.

Hospitalsledelsen har ikke på nuværende tidspunkt yderligere kommentarer. Når der er nyt i sagen, offentliggøres det på hospitalets hjemmeside.

Opdatering 27. august:
Arbejdstilsynet og politiet undersøger fortsat omstændighederne omkring ulykken.

Alle håndværkere møder på arbejde på byggepladsen mandag, hvor de fra morgenstunden samles til debriefing med byggeledelsen.

Derefter fortsætter arbejdet på byggepladsen.

Opdateret 27. august 2017 kl. 20.58

 

Opdatering 30. august:

Arbejdstilsynet har i forbindelse med arbejdsulykken fredag middag udstedt strakspåbud til det firma, afdøde var ansat i, og som var underleverandør til entreprisen. 

Arbejdstilsynet har ikke fundet anledning til yderligere sanktioner.

Opdateret 30. august 2017 kl. 09.54

 

Opdatering 7. september 2017:
Region Midtjylland har modtaget orientering fra Arbejdstilsynet om, at der er givet strakspåbud til montagefirmaet.

Esko Montage og Smedje har handlet i henhold til påbuddet, siden byggepladsen åbnede igen den 28. august.

Arbejdstilsynet har ikke fundet anledning til påbud eller andet i forhold til hospitalet/Region Midtjylland som bygherre.

 Opdateret 7. september 2017 kl. 10.30