Hver fødsel er lige fantastisk og stor, lyder det fra jordemoder Christina Risager fra Regionshospitalet Viborg. Sammen med en kollega holder hun tirsdag den 7. februar foredrag på Hovedbiblioteket i Viborg.

27-01-2017

Er du nysgerrig på, hvordan livet som jordemoder er? Så er det en god ide at tage et smut på Hovedbiblioteket i Viborg tirsdag den 7. februar klokken 19. Her holder jordemødre Christina Risager og Marianne Jensen fra Regionshospitalet Viborg nemlig foredrag. Foredraget er en del af forårets udgave af ”Viden i hverdagen”, og det er gratis for publikum.

Til foredraget vil de to jordemødre fortælle om, hvordan rollen som jordemoder har udviklet sig fra klog kone til profession, og hvordan arbejdet som jordemoder foregår.

- Jeg håber, at folk går derfra med en forståelse for, hvordan det er at være jordemoder i hverdagen, og hvordan det kan være, at jeg er så vild med det her fag. Det er jo stadig lige stort for mig, hver gang jeg står med en fødsel. Man kan blive helt høj af det, siger Christina Risager.

Jordemødre skal skabe ro og tryghed

At jordemoderen brænder for sit fag er der ikke nogen tvivl om, når hun fortæller om den rolle, som hun og hendes kolleger skal udfylde.

- Det handler om at skabe en tryghed og en ro omkring graviditeten og fødslen, så man på den måde følger parret godt ind i forældreskabet, siger Christina Risager.

- Den gode fødsel handler om være godt forberedt, have tålmodighed og en tro på, at fødslen forløber, som den skal. I dag indretter vi os inde i vores hoveder meget efter tid og struktur, og der er en fødsel helt anderledes. Man kan ikke vide, om den kommer til at tage 8 timer eller 20 timer. Der er en uforudsigelighed, og den er helt okay, siger hun.

Overvejer du at læse til jordemoder, eller er du bare nysgerrig på, hvordan hverdagen er på fødegangen, kan du altså med fordel møde op på Hovedbiblioteket i Viborg den 7. februar. Måske bliver der endda mulighed for at teste din egen viden om fødsler.