Sandro Esteves er specialist i nedsat/manglende frugtbarhed hos mænd. Kom og hør hans tiltrædelsesforelæsning "Novel Treatment Concepts in Male Factor Infertility" 6. juli klokken 14 på Regionshospitalet Skive.

21-06-2017

Aarhus Universitet har tilknyttet Sandro Esteves som ny adjungeret professor i human reproduktiv endokrinologi ved Institut for Klinisk Medicin, hvorfra han skal indgå i et forskningssamarbejde med Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive. Her er i forvejen ansat en professor og tilknyttet en adjungeret professor - sidstnævnte med sit primære arbejde på universitetshospitalet i Bruxelles.

Pressefoto fra Aarhus Universitet

Et løft for behandlingen af sterile mænd
Sandro Esteves kommer fra Brasilien. Her har han uddannet sig inden for urinvejskirurgi. Efterfølgende har han uddannet sig i USA inden for mandlig infertilitet og andrologi (sygdomme i de mandlige forplantningsorganer). I Brasilien leder han en internationalt anerkendt klinik for infertile mænd. I sin forskning beskæftiger han sig med sterilitet hos mænd – herunder også kvalitet og sikkerhed ved kunstig befrugtning.

Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive er på evig forskningsjagt for at udvikle bedre og mere skånsomme behandlinger. Og nu kommer mændene for alvor i fokus. Klinikken har flere konkrete planer for det fremtidige forskningssamarbejde med Sandro Esteves:
- Vi håber, at vi i fællesskab kan udvikle den kliniske håndtering af nedsat frugtbarhed hos mænd, så vi kan blive bedre til at hjælpe mænd med ingen eller kun få sædceller. Vi vil også arbejde med at videreudvikle en metode til at fryse sædceller, vi har udtaget ved operation, så de kan optøs til behandling på et senere tidspunkt. På tegnebrættet for samarbejdet står også kvalitetsstyring – med afsæt i Fertilitetsklinikkens nuværende ISO-certificering, fortæller klinikchef Helle Olesen Elbæk, Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive.

Med bopæl i Brasilien kommer Sandro Esteves ikke til at få sin daglige gang på den midtjyske fertilitetsklinik. Samarbejdet kommer for størstedelens vedkommende til at foregå pr. mail eller som videokonferencer.

Tiltrædelsesforelæsning
Sandro Esteves holder tiltrædelsesforelæsning (på engelsk) torsdag den 6. juli klokken 14.00 i festsalen, Regionshospitalet Skive, Resenvej 25. Overskriften er "Novel Treatment Concepts in Male Factor Infertility". Alle er velkomne, men tilmelding senest 23. juni klokken 15.00 er nødvendig. Efter forelæsningen er Fertilitetsklinikken og Aarhus Universitet vært ved en velkomstreception i lokalerne ved festsalen.