Dagens Medicins kåring af Danmarks Bedste Hospital endte med "high five" til Regionshospitalet Silkeborg. For femte år i træk vandt det midtjyske hospital konkurrencen om at blive Danmarks bedste i klassen af mindre hospitaler.

14-12-2017

Se fotogalleri nederst på siden. 

Hvert år i december tager lægetidsskriftet Dagens Medicin temperaturen på alle landets hospitaler for at finde de bedste. Hovedvægten i undersøgelsen ligger på hospitalernes behandlingskvalitet. Tidsskriftet har minutiøst gennemgået alle tilgængelige data fra sundhedsvæsenets kvalitetsdatabaser inden for i alt 68 behandlinger og undersøgelser.

Af disse går Regionshospitalet Silkeborg ud som nummer ét for behandling af hjertesvigt og for gigt i rygsøjlen.

- Jeg sender et stort til lykke til Regionshospitalet Silkeborg. Hospitalet spiller en vigtig rolle i Region Midtjylland, hvor vi har brug for at kunne arbejde på tværs af hospitalerne. Derfor er det helt afgørende, at Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg har påtaget sig den særlige opgave at behandle ekstra patienter på områder, hvor der er lang ventetid på andre af regionens hospitaler, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Kvalitet og patienttilfredshed

Ud over behandlingskvaliteten, som vægter 90 procent i undersøgelsen, har Dagens Medicin lyttet til, hvad patienterne mener - ved at trække data fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser. Patienternes stemme vægter de resterende 10 procent i den samlede undersøgelse.

- Selvom det nu er femte gang, Regionshospitalet Silkeborg bliver Danmarks bedste mindre hospital – så bliver det aldrig rutine. Ingen kommer sovende til titlen som Danmarks bedste. Det kræver en helt særlig indsats fra alle på holdet. Derfor er det også hver gang en helt særlig god følelse at få besked om, at vi holder pladsen som nummer ét i hospitalernes superliga, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Dagens Medicins chefredaktør, Nicolai Döllner, besøger i dag klokken 13.30 Regionshospitalet Silkeborg for at overrække diplom og statuette som det synlige bevis på hæderen. De mange delresultater offentliggøres i Dagens Medicins temanummer 15. december.

Det er 11. gang, Dagens Medicin kårer Danmarks bedste hospitaler.

Fakta

Regionshospitalet Silkeborg består af Diagnostisk Center og Center for Planlagt Kirurgi. Ud over "almindelig hospitalsdrift" løfter begge centre en særlig opgave i Region Midtjylland med at udvikle hurtige og effektive udrednings- og behandlingsforløb med nye organisationsformer og arbejdsgange i tæt samarbejde med det kommunale sundhedsvæsen og de praktiserende læger.

   

Pressekontakt

Kommunikations- og sekretariatschef
Kristine Stange
Tlf.: 7844 1111 
Mobil: 5183 6020
Send mail

Kommunikationskonsulent
Winnie Axelsen Elmstrøm
Tlf.: 7844 1118 
Mobil: 2494 3388
Send mail


Øvrige medarbejdere i Kommunikation