Det lægefaglige tidsskrift Dagens Medicin har netop kåret Regionshospitalet Viborg som Danmarks bedste til behandling af diabetes. Det er tredje år i træk, at hospitalet i Viborg vinder den pris.

08-12-2017

Regionshospitalet Viborg tager for tredje gang i træk den samlede sejr i kåringen af Danmarks bedste til behandling af diabetes hos børn og voksne.

Et tværfagligt team bestående af diætist, sekretær, psykologer, sygeplejersker og læger arbejder tæt sammen om behandlingen af diabetes hos børn og unge på Regionshospitalet Viborg.

- Vi er holdspillere i vores diabetesteam, og vi støtter op om hinanden og familierne. På den måde får vi givet patienterne i Børn og Unge den bedste behandling og de bedste forløb. Samtidig har vi et indgående kendskab til patienterne og deres familier. Vi giver dem mulighed for selv at give udtryk for, hvad de har behov for. Så vi fungerer mere som konsulenter end som kontrollører, siger Birgitte Hertz, der er overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg og arbejder med afdelingens diabetespatienter, og fortsætter:

- Det er dejligt, at vi igen i år vinder prisen som Danmarks bedste til behandlingen af diabetes. Det fortæller os, at vores arbejde og fokus på kvalitet i behandlingen virker.

Børnene kan på Regionshospitalet Viborg få foretaget alle relevante undersøgelser på samme dag. Det er muligt, fordi det tværfaglige team har et tæt samarbejde og nem adgang til hinanden. Børnene bliver tildelt en kontaktlæge og –sygeplejerske, som sammen med diætist og de øvrige faggrupper i teamet sørger for at give patienterne de bedst mulige forløb.

Fokus på fleksibilitet og kvalitet i behandlingen

Fleksibilitet og konstant fokus på kvalitet i behandlingen er sammen med korrekt indrapportering til de kliniske databaser en af grundstenene i diabetesbehandlingen af både børn og voksne patienter med diabetes på Regionshospitalet Viborg.

- Vi er naturligvis glade for, at vi fastholder vores position og stadig befinder os i førerfeltet inden for diabetesbehandling. Det vidner om, at vores vedvarende arbejde giver resultater. Inden for behandlingen af voksne patienter med diabetes lægger vi vægt på at være fleksible og kunne omstille os hurtigt efter vores patienters behov. Samtidig har vi meget fokus på kvalitetsarbejdet og at indrapportere data korrekt, siger Torben Østergaard, der er overlæge og arbejder med de voksne patienter med diabetes i Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme på Regionshospitalet Viborg. 

Personalet arbejder målrettet med at nå målene i de kliniske retningslinjer og i Dansk Diabetes Database. Også i behandlingen af de voksne patienter med diabetes bestræber personalet sig på at planlægge patienternes forløb, så patienterne eksempelvis ser læge, sygeplejerske, diætist og får lavet øjenundersøgelser samme dag.