Hvor meget skal hospitalet behandle sidst i livet?

08-06-2017

Regionshospitalet Viborg lancerer den 20. juni en ny måde at inddrage patienter og pårørende. Under overskriften 'Samtalesalon' inviteres borgere og medarbejdere til fælles samtaler om forskellige emner. Første samtalesalon handler om, hvor meget behandling, hospitalet skal tilbyde patienter sidst i livet.

Samtalesalonerne minder om en café, men hvor en salonvært sørger for, at gæsterne kommer i snak med hinanden om dagens tema. Patienter og pårørende kan dele deres erfaringer med medarbejdere og ledere på hospitalet, som tager inputs med i deres videre arbejde.

Om baggrunden for det nye initiativ forklarer Tove Kristensen, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenhed Midt:

- Vi arbejder hver dag for at inddrage vores patienter og pårørende og tilrettelægge behandling og forløb på patientens præmisser. Typisk foregår dialogen i forbindelse med en undersøgelse, indlæggelse eller kontrol. Med samtalesalonerne kan vores borgere og medarbejdere dykke dybere ned og dele erfaringer. Gennem dialog med vores borgere skaber vi den bedste kvalitet i vores behandlinger.

Ideen til samtalesaloner udspringer fra brugerrådet på HE Midt, og der er yderligere to samtalesaloner i kalenderen til efteråret.

Invitation til samtalesalon 20. juni kl. 16-18

Når livet slutter – hvor meget skal vi behandle?
- Samtalesalon for borgere og medarbejdere på Regionshospitalet Viborg

Behandlingsmulighederne er næsten endeløse. Men hvornår skal vi behandle mere, og hvornår er det tid til at give slip, lade livet ebbe ud og lade en døende patient være omgivet af dem, der har mest brug for at sige farvel?

Svaret er kun sjældent klart. Sammen står vi i svære dilemmaer, når livet er ved at slutte, og vi gerne vil gå meget langt for at forlænge det.

Vær med til at drøfte dilemmaerne – borgere, medarbejdere og ledere sammen – og hjælp os til at tage vare på dig og dine pårørende, når de svære situationer opstår.

Hvordan foregår det:
Samtalesalonen minder om en hyggelig café. Vores salonvært sørger for, at du kommer i snak med de andre gæster. Du kan dele dine erfaringer og sige din mening, og vores medarbejdere tager input med sig videre i deres arbejde med patienter og pårørende.

Hvor:
Forhallen på Regionshospitalet Viborg
20. juni kl. 16-18

Hvem står bag:
Brugerrådet på Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg