Vibeke Lorentzen er netop blevet genudnævnt som adjungeret professor ved Deakin University i Australien. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

16-11-2017

Deakin University i Australien har netop genudnævnt Vibeke Lorentzen fra Center for Forskning i Klinisk Sygepleje som adjungeret professor.

- Det er en flot hæder, som styrker og understreger kvalitetsniveauet i Center for Forskning i Klinisk Sygepleje, siger Tove Kristensen, sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt, om Vibeke Lorentzens genudnævnelse som adjungeret professor.

Stillingsbetegnelsen er allerede at finde på Vibeke Lorentzens CV, da det er anden tre-årige periode, som hun netop er blevet udpeget til.

- Det er spændende at samarbejde om forskning i klinisk sygepleje på internationalt niveau, så jeg er naturligvis glad for at blive genudnævnt, siger Vibeke Lorentzen.

Som adjungeret professor – eller Honorary Associate Professor som det hedder på Deakin University – indgår Vibeke Lorentzen i medarbejderstaben på det australske universitet. Hun skal samarbejde med de australske kolleger om forskningsprojekter og studerende. Hun skal blandt andet indgå i vejledning af studerende og bedømmelser af ph.d.-projekter.

Internationalt samarbejde foregår primært virtuelt

Det meste af samarbejdet med universitetet i Australien foregår virtuelt – via Skype og mail. Men det inkluderer også, at Vibeke Lorentzen indimellem har nogle rejsedage "down under", og at de australske kolleger kommer her til Danmark.

Samarbejdet med Deakin University går langt tilbage og har efterhånden mere end 13 år på bagen. Det blev etableret allerede, inden Center for Forskning og Klinisk Sygepleje blev etableret for snart 13 år siden.

- Dengang vi etablerede samarbejdet med Deakin University, var de længere fremme end os forskningsmæssigt. Men i dag har vi et ligeværdigt samarbejde, siger Vibeke Lorentzen.

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje har mange forskningsmæssige samarbejdsflader, og det finder Vibeke Lorentzens kolleger fra Australien meget interessant i et internationalt forskningssamarbejde.