Det bliver C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge et nyt familiehus ved RH Hammel Neurocenter.

31-03-2017

Regionsrådet godkendte onsdag vinderforslaget fra de tre rådgivere. Familiehuset er finansieret af TrygFonden med 25,5 millioner kroner.

Det nye familiehus skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, som er indlagt i lang tid til rehabilitering efter hjerneskade. 23 rådgiverteams var interesserede i at tegne og bygge det nye hus, og fem hold blev bedt om at komme med deres forslag til husets udformning.

- Alvorlig sygdom og lange indlæggelser rammer hele familien til indlagte børn hårdt. Jeg glæder mig over, at vi med det nye familiehus får bedre mulighed for at støtte op om de indlagte børns familieliv og for at inddrage hele familien i børnenes rehabilitering, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Lejligheder og fællesområder
Det nye familiehus bliver cirka 600 kvadratmeter stort og rummer otte lejligheder og store fælleskøkkener og fællesarealer. Centrum i huset er en skærmet gårdhave, og hver lejlighed har også sin egen terrasse ud til haven omkring huset. Vinderforslaget udnytter grundens niveauforskelle og falder naturligt ind i området.

- Det er et suverænt godt projekt, som på forbilledlig vis kombinerer hensynet til familiernes behov for at være sammen som familie med muligheden for at være i et fællesskab med andre familier i samme svære situation, siger Lars Dahl Pedersen.

Klar i september 2018
I TrygFonden glæder man sig over, at vinderforslaget nu er fundet, og byggeriet kan gå i gang. Familierne til indlagte børn kan tage huset i brug medio 2018.

- TrygFondens Familiehus Hammel bliver et sted, hvor forældre, søskende og det indlagte barn kan være sammen og finde styrke på et kritisk tidspunkt i deres liv. Det vil også være et sted, hvor man kan mødes og dele erfaringer med andre i samme situation, og hvor man kan få ro og tryghed til at lave og tænke på noget andet end det, der foregår på selve hospitalet, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

Vinderforslaget er valgt ud fra to typer af vurderingskriterier: Arkitektur og kvalitet/funktionalitet. Der er blandt andet lagt vægt på, hvordan hus og have spiller sammen med hinanden og området omkring. Også hvordan huset er hjemligt og har en tryg atmosfære har været en del af vurderingen.

Fakta:
TrygFondens Familiehus Hammel bliver cirka 600 kvadratmeter stort og kommer til at indeholde:

  • Otte lejligheder med soveværelse, opholdsrum og badeværelse på 25-30 m2 hver
  • Tre fælleskøkkener
  • Fælles opholdsstuer og legerum
  • En udendørs ”stillerum”
  • En udendørs legeplads

Huset forventes at stå færdigt medio 2018.

Fotos: Illustrationer fra vinderforslaget, C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.