En ny ordning på Regionshospitalet Silkeborg, hvor patienter kan booke deres egen tid til undersøgelse online, har vist sig at være populær. En af fordelene er mindre spildtid for både hospitalet og patienterne.

14-07-2011

Som det første sted i landet har Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg gjort det muligt for patienterne selv at bestille en tid til røntgenundersøgelse via internettet.

- Når en patient bliver henvist til røntgenundersøgelse af knogler eller lunger via egen læge, får de udleveret et kort med en hjemmesideadresse, hvor de så kan gå ind og booke den tid, der passer dem, forklarer overradiograf ved Diagnostisk Center, Peter Bech Madsen.

Det nye tiltag gik i luften i begyndelsen af juni, og det har vist sig at være populært. Indtil nu har knap 200 patienter benyttet sig at muligheden for at finde en tid, der passer dem.

Fordele for alle
Online bookingen har mange fordele – både for hospitalet og for patienterne.

- Vi får en større spredning og kan bedre kontrollere og disponere indtaget af patienter, og derudover slipper patienterne for at risikere at vente i flere timer, når de kommer herop, siger Peter Bech Madsen.

Det nye tiltag er ikke bare en fiks idé, men en ganske åbenlys og integreret del af den innovative profil, som hospitalet i Silkeborg har.

- Det er en helt naturlig udvikling for os, da vi jo netop arbejder helt grundlæggende med at udvikle effektive og smidige patientforløb, og her passer online booking systemet rigtigt godt ind, fortæller Peter Bech Madsen.

Se mere på www.rsibestiltid.dk.

For yderligere oplysninger kontakt:

Overradiograf Peter Bech Madsen, tlf. 87 22 26 86