I dag fik kendte og mindre kendte motionister svedt penge ind, der svarer til ca. otte måneders brug af hospitalsklovnene på Børneafdelingen i Hospitalsenhed Midt.

27-04-2012 

Fredag den 27. april fra kl. 10-16 var kendte og mindre kendte sportsfolk og andre på løbebånd og motionscykler for at samle sponsorpenge ind til finansiering Regionshospitalet Viborgs ordning med hospitalsklovnene Fru Ib og Petunia. 102.000 kroner blev det til efter strabadserne - det svarer til ca. otte måneders "klovne-forbrug".


Regionsrådsformand Bent Hansen var som vanligt en af de motionister, der svedte penge ud af sponsorernes lommer.

Blandt motionisterne, der havde lyst til at svede for et godt formål, var håndboldspiller Rikke Skov fra Viborg HK, regionsrådsformand Bent Hansen, tidl. landsholdsspiller Ebbe Sand og håndboldspiller Mads Øris Nielsen fra Bjerringbro-Silkeborg.

De to klovne Fru Ib og Petunia kommer fast på Børneafdelingen en formiddag om ugen og ved andre særlige lejligheder, og de var også med i Sct. Mathias Centret i Viborg midtby i dag.

- Vores klovne er uundværlige på Børneafdelingen. Klovnene kan gøre en enorm forskel for et utrygt barn, og de gør det dermed også lettere for vores læger og sygeplejersker at give en god behandling. Et arrangement som i dag er livsnødvendigt for overhovedet at have klovne-ordningen, og det er fantastisk, at der på bare seks timer er skaffet penge nok til at sikre ordning i næsten et år mere. Det er jeg umådelig glad for på børnenes vegne, siger oversygeplejerske Maria Brinck Krog fra Børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Det er op til motionisterne at se, hvor mange penge de kan malke sponsorerne for. Hver motionist har 30 minutter til at løbe eller cykle penge ind. Ved en lignende event i efteråret 2010 malkede motionisterne sponsorerne for 129.547 kr.

Hospitalsklovnene må ikke finansieres af hospitalets almindelige drift, og derfor er sponsorkroner livsnødvendige for klovneordningen, som børnene på hospitalet i Viborg har stor glæde af. Klovneordningen er udelukkende drevet for penge fra donationer og indsamlinger, og klovne-ordningen kører nu på 8. år.


Håndboldspillerne Rikke Skov og Louise Bager - og som altid også den tidligere fodboldlandsholdsspiller Ebbe Sand var i gang.


Håndboldspilleren Rikke Skov med klovnene Fru Ib og Petunia bag sig. De havde i dag travlt med at gøre sjovt for motionisterne og ikke børnene.