Torsdag d. 1. november er det 40 år siden, at Børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg for første gang slog dørene op for pleje og behandling af "de vigtigste mennesker i verden", nemlig børnene. 

01-11-2012

Børneafdelingens 40 års jubilæum markeres med en stor fødselsdagsfest d. 1. november fra 14.30 til 17.00, hvor alle børn og barnlige sjæle (og deres forældre) er inviteret til en anderledes dag i Børneafdelingen på 6. etage på Regionhospitalet Viborg.

Dagen byder blandt andet på danseshow, en tryllekunstner og snørebåndsspisningskonkurrence. På rundvisninger og stande på alle dele af Børneafdelingen kan man teste sin viden om kroppen, hospitalsklovnene Petunia og Fru Ib laver fødselsdagsfilm, og en skattejagt vil bringe nysgerrige sjæle rundt til forskellige kroge af hospitalet i jagten på en hemmelig præmie.

Og så har den lokale "Doktor-bager" til lejligheden bagt en kagemand så stor, at den bliver transporteret til Børneafdelingen ad flere omgange, og først samles endeligt ved ankomsten.

– Selvom vi fejrer 40 års fødselsdag, er vi ikke blevet en "voksen" afdeling af den grund. Vores behandlingstilbud retter sig mod børn – derfor er det kun naturligt, at vi også fejrer fødselsdagsfest med aktiviteter i børnehøjde. Men forældrene og bedsteforældre er selvfølgelig også inviteret, siger oversygeplejerske på Børneafdelingen Maria Brinck Krog.

Mulighed for at se en anden side af Børneafdelingen
I forhold til sin åbning for 40 år siden dækker Børneafdelingen i dag et bredt medicinsk område, der spænder over alt fra nyfødte, der er kommet for tidligt til verden, til børn med infektionssygdomme og akutte og kroniske lidelser af enhver art.

I forhold til sin åbning for 40 år siden dækker Børneafdelingen i dag et bredt medicinsk område, der spænder over alt fra nyfødte, der er kommet for tidligt til verden, til børn med infektionssygdomme og akutte og kroniske lidelser af enhver art.

En bærende ide, som igennem årene er gået fra at være grundsætning til et allestedsnærværende princip, er forudsætningen om følelsen af "tryghed" hos Børneafdelingens patienter. Et princip som betyder, at Børneafdelingens personale i dag inddrager hele familien i videst muligt omfang under udredning af børnenes sygdom og indlæggelsesforløb – i langt højere grad end for 40 år siden.

– Når vi inviterer til 40 års fødselsdagsfest, er det ikke kun for at fejre os selv, men i lige så høj grad for at vise en anden og mere tryg side af Børneafdelingen frem til børn og deres familier. Hensigten er at give udefrakommende mulighed for at se Børneafdelingen under nogle mere afslappede og glædelige omstændigheder, end når de normalt besøger os, siger ledende overlæge i Børneafdelingen, Lars G. Hansen.