Klinik for Mave- og Infektionssygdomme og den tilhørende nye dagklinik blev i går officielt indviet på Regionshospitalet Silkeborg.

20-03-2012

- I laver noget banebrydende her i Diagnostisk Center, og sådan skal det blive ved med at være, sagde direktør for Hospitalsenhed Midt, Lars Dahl Pedersen, da han i går indviede en ny dagklinik for patienter med mave- og infektionssygdomme.

I samme ombæring har hele det tidligere afsnit M2A på Regionshospitalet Silkeborg nu fået et samlet navn, nemlig Klinik for Mave- og Infektionssygdomme, og afsnittet er samtidig flyttet til nye omgivelser i bygning 15.

I sin tale til medarbejderne på klinikken udtrykte Lars Dahl Pedersen sin glæde over, at de gode ideer og initiativer bliver ved med at boble i Silkeborg.

- I sætter nye tiltag i søen hele tiden, og det er lige præcis det, som I er fantastisk dygtige til: At tænke nyt og gøre tingene på en ny og bedre måde.

Sammen med oversygeplejerske Helle Andersen gjorde han derefter indvielsen helt officiel med den i dagens anledning spraymalede guldsaks og klippede snoren til den nye dagklinik.

Dagklinikken under Klinik for Mave- og Infektionssygdomme er et tiltag, der skal skabe bedre forløb og forebygge indlæggelser.

Klinikken har åbent tre dage om ugen, og patienter vil blive undersøgt og behandlet på speciallægeniveau. Målet er, at de patienter, der ikke har et særligt plejebehov, men som tidligere måtte være indlagt, fordi det var eneste mulighed ved behov for tæt kontrol og mange prøver løbende, nu i stedet kan få taget disse prøver ambulant. Dermed kan klinikken forhåbentlig nedkorte indlæggelsestiden eller helt forebygge indlæggelser.

Klinikken rummer flere forskellige patientgrupper inden for de enkelte specialer, blandt andet vil dagklinikken kunne foretage hurtig ambulant udredning af patienter med mistanke om kronisk tarmbetændelse. Men også patienter med forskellige typer leversygdomme vil kunne få ambulante forløb med et tværfagligt team, ligesom patienter med infektionssygdomme vil kunne få ambulant konsultation og kontrol.