Torsdag den 1. marts skifter Regionshospitalet Silkeborg og Regionshospitalet Hammel Neurocenter alle fastnet-telefonnumre.

23-02-2012

Hent pressemeddelelse (pdf)

Når man ringer ind til hospitalerne den 1. marts og benytter de nuværende 8722-numre (Silkeborg) og 8762-numre (Hammel), vil man automatisk blive oplyst hospitalets nye hovednummer.

Nyt hovednummer på Regionshospitalet Silkeborg bliver: 7841 5000, og det nye hovednummer til Regionshospitalet Hammel Neurocenter bliver: 7841 9000.

I omstillingen i Silkeborg tager receptionisterne imod alle opkald til hovednummeret og forventer en rigtig travl dag, hvor de samtidig skal forsøge at mestre et helt nyt omstillingsbord.

- Når man ringer ind på det nye hovednummer den torsdag, kan der for enkelte blive lidt ekstra ventetid. Men hospitalerne i Silkeborg og Hammel bliver en del af et fælles system, hvor vi langt bedre end i dag kan betjene de patienter, pårørende og andre, der ringer ind, siger den telefoni-ansvarlige for Hospitalsenhed Midt, teknisk driftschef Svend Østerskov Christiansen.

De to hospitalers hjemmesider www.regionshospitaletsilkeborg.dk og www.hammelneurocenter.dk vil fra den 1. marts være opdateret med de nye telefonnumre, så man her vil kunne finde de enkelte afsnits og klinikkers nye numre.

Led i regionens Midt-Telefoni
Nummerskiftet er et led i Region Midtjyllands nye telefoni-system, Midt-Telefoni, der allerede er indført på de fleste af regionens hospitaler, institutioner og regionshuse.

Med det nye telefoni-system kommer samtalerne til at foregå som IP-telefoni, altså via it-nettet som datatrafik i hele regionen. IP-telefoni har allerede været benyttet på hospitalerne i Silkeborg og Hammel. Som en del af det nye system, der er fælles for hele regionen, gælder fordelene ved IP-telefonien ikke kun, når der ringes internt på de to hospitaler. Når systemet er indført på alle hospitaler og institutioner i Region Midtjylland, kan man ringe gratis på tværs af regionens arbejdspladser, og samtidig belaster de interne opkald ikke udgående.

- Der bliver en økonomisk gevinst for regionen ved det her system, for der ringes rigtigt meget internt både på vores egne hospitaler og hospitalerne i mellem, og det bliver jo gratis nu, forklarer Svend Østerskov Christiansen.