Kendte sportsfolk og politikere fra Viborg og Silkebog svedte fredag d. 31. maj for at samle sponsorpenge sammen til hospitalsklovne på Hospitalsenhed Midts børneafdeling.

31-05-2013


Hospitalsklovnen Fru Ib med Viborg FF træner Ove Christensen. Til venstre triatlet Mogens Jensen.

En række midtjyske sportsfolk og politikere var fredag d. 31. maj kl. trukket i træningstøjet i Sct. Mathias Centret i Viborg til fordel for ordningen med hospitalsklovne i Hospitalsenhed Midts. På løbebånd og motionscykler konkurrerede de om, hvem der på tid kunne samle flest sponsorpenge sammen til finansiering af hospitalsklovnenes arbejde. Strabadserne i den gode sags tjeneste kastede sammen med donationer i alt 62.000 kroner af sig – det svarer til ca. et halvt års "klovne-forbrug".

Deltagerne talte blandt andet håndboldspillerne Casper U. Mortensen, Mads Ø. Nielsen og Kasper Nielsen fra BSV, trænerteamet fra de nylige superligaoprykkere Viborg FF Ove Christensen og Søren Frederiksen og landstræner for håndboldherrerne Ulrik Wilbek.


Petunia sørger for den nødvendige afkøling til Viborg FFs assistenttræner Søren Frederiksen.

De to hospitalsklovne Fru Ib og Petunia kommer fast på Børneafdelingen en dag om ugen til glæde for børn fra Silkeborg, Viborg og Skive kommuner. De kommer også ved andre særlige lejligheder, som nu dagens sponsorløb i Sct. Mathias Centret i Viborg.


Opbakning til Viborg FF træner Ove Christensen fra Petunia. I baggrunden assistentræner Søren Frederiksen.

Hospitalsklovnene må ikke finansieres af Hospitalsenhed Midts almindelige drift og er derfor afhængige af indsamlinger, donationer og sponsorater.

- Hospitalsklovnene gør en stor forskel for både små og større børn, der er indlagt på Børneafdelingen, hvor de støtter børnene under hele deres ophold. Det letter arbejdet for sygeplejersker og læger med både undersøgelser og behandling og giver dermed børnene en bedre oplevelse. Klovneordningen er økonomisk afhængig af løbende frivillige donationer, så vi er meget taknemmelige for den lokale opbakning, vi kan spore til arrangementet – også selvom donationen i år er mindre end i tidligere år. Vi håber så på at kunne supplere med andre frivillige bidrag i 2013, siger overlæge Lars G. Hansen fra Børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg.


Også sponsorerne stillede med motionister. Her er det redder hos Falck Jes Johansen, der får en skylle af Petuina.

Det er femte gang at arrangementet med at løbe og cykle til fordel for hospitalsklovnene løber af stablen. Sidste år samlede de kendte motionister 102.000 kr. ind til hospitalsklovnene. I 2010 malkede de sponsorerne for 129.547 kr. I 2009 blev der samlet 129.240 kr. ind, og i 2008 blev det til 121.042 kr.

HE Midts klovneordning kører i år på niende år.


Motionisterne fik også opbakning fra de mindste - dem det hele handler om.


Petunia med landstræner for håndboldherrerne Ulrik Wilbek.