Region Midtjylland udgiver sammen med Danske Regioner i dag en ny mobil-app der giver sundhedsoverblik og viser vej til den bedst mulige akuthjælp.

13-08-2013

Et grædende barn med feber, et snitsår i hånden eller en flækket tand. Det er ikke alle, der ved, hvor og hvordan man får den bedste og hurtigste hjælp, når ulykken sker. Men det laver en ny gratis mobil-app om på.

I dag lancerer Region Midtjylland sammen med landets øvrige regioner en fælles app, der samler en lang række vigtige oplysninger om god og hurtig akuthjælp.

Find den nærmeste hjælp - skan koden og hent app'en

App’en peger fx den nærmeste skadestue, finder i en ruf nummeret på lægevagten og åbningstider på vagtapoteket - uanset, hvor man befinder sig i Danmark. Og med en ring op funktion og vis vej funktion er det også nemt hurtigt at få den rigtige hjælp, hvis uheldet har været ude.

- Akuthjælp-app’en er i virkeligheden den moderne udgave af god, gammeldags serviceinformation, som man tidligere kunne finde på de gule sider i telefonbogen – bare altid opdateret, grundigere og med en vis vej funktion, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

Rigtigt nummer og korteste vej
- App’en gør lidt indviklede ting nemmere for borgerne. Med et kik på app’en, kan man fx se, hvor det nærmeste åbne vagtapoteket ligger og med at andet klik finder man ud af hvor man får hjælp til knækkede tænder søndag aften, forklarer Bent Hansen.

App’en er også ladet med oplysninger om tandlægevagten og akut psykiatrisk hjælp.

Selvom app’en også giver mulighed for følge med i presset på akutmodtagelser og skadestuer, så er det fortsat borgernes egen læge eller Lægevagten der vurderer, hvilken hjælp der evt. er behov for. Til gengæld viser app’en hvilket nummer, man skal ringe på.

Akuthjælp-app’en er gratis og kan hentes i App Store og i Google Play ved at søge på ’AKUTHJÆLP’.

Fakta

App’en viser:

  • Skadestuer/akutmodtagelser - nærmeste behandlingssted med åbningstider, telefonnummer, adresse, rutevejledning og ventetid. (Ikke alle regioner oplyser ventetider) 
  • Lægevagten – åbningstider og telefonnummer
  • Apoteker – nærmeste apotek med adresse, telefonnummer, åbningstid og rutevejledning
  • Tandlægevagter – adresse, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning
  • Tandskadevagter – adresse på nærmeste skadestue med tandskadevagt, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning
  • Psykiatrisk hjælp – adresse på psykiatriske skadestuer, telefonnummer, åbningstider og rutevejledning
  • Mine data – mulighed for selv at indtaste egne oplysninger som blodtype, allergier og kontaktpersoner
  • Udvalget af informationer er tilpasset de enkelte regioner.
  • App’en er udviklet til Android-telefoner og iPhone, hvilket betyder, at langt de fleste smartphones vil kunne benytte den.

Billeder

Flere oplysninger