44-årige Tamás Barsi, der har været konstitueret ledende overlæge, er nu fastansat som ledende overlæge i Urologisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg.

18-12-2013

Hent pressemeddelelse (pdf)

Tamás Barsi. Foto: Regionshospitalet Viborg.

Tamás Barsi har været ansat på hospitalet i Viborg siden 2005 og fik året efter sin autorisation som speciallæge i urologi (urinvejssygdomme). Han har en solid almenkirurgisk ballast, og har bl.a. erfaring fra Odense Universitetshospital, hvor han var ansat i fem år, inden han kom til Viborg.

I dag er den nye ledende overlæge ud over ledergerningen en af Hospitalsenhed Midts kirurgiske specialister inden for bl.a. nyrekræft, hvor man på hospitalet i Viborg i mange tilfælde benytter den mere skånsomme fryseteknik (kryobehandling) til at fjerne kræftsvulster.

- Når jeg har ønsket at fortsætte som ledende overlæge, hænger det sammen med min lyst til at udvikle det urologiske speciale på hospitalet og sætte mit præg på den udvikling. Og samtidig har jeg i perioden som konstitueret i lederstillingen haft mulighed for at prøve kræfter med de mangfoldige opgaver, der ligger i af lede en hospitalsafdeling. Den faglige og ledelsesmæssige udvikling er en god kombination, siger Tamás Barsi.

I hverdagen udgør han sammen med oversygeplejerske Helle Skytte den samlede afdelingsledelse for Urologisk Afdeling og de i alt 51 ansatte.

Urologisk Afdeling blev en selvstændig afdeling på Hospitalsenhed Midts hospital i Viborg i september 2012. Afdelingen behandler langt de fleste urinvejslidelser, herunder også nyrekræft. Samtidig behandler afdelingen patienter fra hele Region Midtjylland i forhold til nyre- og urinvejssten, hvor der i Viborg findes avanceret udstyr, der kan knuse stenene ved hjælp af trykbølger (ESWL-behandling).

Tamás Barsi kom fra Ungarn til Danmark i 1979 og har taget sin lægeuddannelse på Syddansk Universitet i Odense. Han bor privat i Viborg.

Læs mere om Urologisk Afdeling

Yderligere oplysninger:
Ledende overlæge Tamás Barsi, Urologisk Afdeling, Regionshospitalet Viborg: 7844 6333
Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed Midt: 7844 1003 / 2098 5601