Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive holder igen i år åbent hus i forbindelse med den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn.

Torsdag den 24. april 2014 har alle interesserede mulighed for at få et anderledes indblik i hverdagen og nogle af de mange spændende ting, der foregår på et hospital. Det sker, når alle fire regionshospitaler i Hospitalsenhed Midt byder indenfor til åbent hus.

- Vi håber, at rigtig mange borgere i alle aldre har lyst til at kigge forbi. Forskningens Døgn er blevet en tradition, hvor vi gerne vil vise, hvad der foregår på et hospital, siger forskningschef Charlotte Hjort og fortsætter:

- Der er meget forskning i gang som for eksempel screening af udposninger på hovedpulsåren, fedtstoffer i blodet, genoptræning af hjerneskadede, anvendelse af telemedicin, forbedrede kirurgiske metoder, brug af ultralyd til nye formål. Listen er lang, og det er ikke alt, der kan vises frem på forskningsstadiet, men det vigtige ved forskning er også, at det omsættes til praksis til gavn for patienterne. Når vi slår dørene op, er der på den måde meget praksis at få indblik i på alle fire hospitaler.

Der er forskellige tilbud til besøgende til åbent hus på de fire hospitaler den 24. april. Hvert hospital har et program for dagen. På programmerne står bl.a.: kom på besøg på en operationsstue, få forbinding på bamsens arm, få undersøgt åreknuder på benene, få målt blodtryk eller få skannet hovedpulsåren, se fertilitetsklinikken og meget, meget andet.

Det er medarbejderne på de fire hospitaler, der alle steder står for aktiviteter, udstillinger, foredrag, rundvisninger på afdelinger/centre og meget andet. Se detaljer for hvert hospital nedenfor.

Regionshospitalet Viborg - åbent hus kl. 16.00-20.00
I forhallen på hospitalet i Viborg vil der være stande, hvor man kan få tjekket helbredet på forskellig vis, f.eks. ved at få målt blodtryk, blodsukker og lungefunktion - eller få lavet ultralydsundersøgelse. De små kan af en kæmpe bunke Legoklodser give deres bud på, hvordan "Det nye regionshospital i Viborg" skal se ud. Man kan også se, hvordan den intelligente seng ser ud og virker. På Læringscenter Midt kan man lære basal genoplivning og på Kliniske Fysiologisk Afdeling kan man få indblik i, hvordan radioaktive stoffer kan bruges til at stille diagnoser.

Regionshospitalet Silkeborg - åbent hus kl. 16.00-20.00
På hospitalet i Silkeborg kan man få testet sine kostvaner, få smagsprøver på hospitalsmad, se hvordan et laboratorium arbejder med blodprøver, få ultralydsskannet sin hånd og høre om det intelligente lagen.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter - åbent hus kl. 15.00-17.00  
På Regionshospitalet Hammel Neurocenter vil det være muligt at få et indblik i den store forskningsaktivitet, som er en del af centerets arbejde. Interesserede kan blandt andet afprøve nogle af de tests, der bruges i hospitalets forsknings- og udviklingsprojekter som for eksempel balancetræning, aktivitetsinterview og spisetræning.

Regionshospitalet Skive / Skive Sundhedshus – åbent hus kl. 11.00-17.00  
I Skive sætter medarbejderne fokus på ”Bevægelse for alle”, når hospitalet i samarbejde med det øvrige Skive Sundhedshus hele dagen er vært for flere aktiviteter, med sundhedsfremme, motion og forebyggelse af hjerte-karsygdomme som omdrejningspunkt. Der er rundvisninger på flere afsnit - blandt andet på Akutklinikken. Det vil også være muligt at få hjælp til oprettelse af digital postkasse.

Programmerne for åbent hus på de fire hospitaler kan ses på hospitalsenhedens hjemmeside: http://www.hospitalsenhedmidt.dk/forskningensdoegn

Læs mere om Forskningens Døgn her: http://forsk.dk/