Patienter med rygsygdomme kan se frem til et kvalitetsløft, når der kommer kiropraktorer med i Regionsrygcenter Midts behandlerteam. Regionshospitalet Silkeborg bliver dermed det første hospital i Region Midtjylland med kiropraktorer ansat.

14-08-2014


Marie Harley(venstre) og Charlotte Lindgaard Møller(højre) - nyansatte kiropraktorer ved Regionshospitalet Silkeborgs rygcenter fra 1. august.
Aldrig tidligere i Regionshospitalet Silkeborgs 112 år lange historie har der været kiropraktorer i hospitalets personalestab. Der er heller ikke kiropraktorer på Region Midtjyllands øvrige hospitaler. Foto: Troels Witter, Hospitalsenhed Midt

Hent pressemeddelelsen som pdf.

Som noget nyt kan rygpatienter nu møde kiropraktorer, når de kommer til undersøgelse eller behandling i Regionsrygcenter Midt i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg. Her har man som et af de første hospitaler i landet ansat to kiropraktorer fra den 1. august - foreløbig for de næste to år.

- Rygproblemer har udviklet sig til at være en folkesygdom. Og netop inden for rygsygdomme spiller Regionshospitalet Silkeborg en central rolle som udviklingshospital for Region Midtjylland. Vi er derfor meget glade for at have fået mulighed for at udvide tilbuddet til rygpatienterne med kiropraktisk ekspertise, siger hospitalsenhedens lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen.

Kiropraktorer til gavn for patienterne og forskningen

Rygpatienter henvises fra store dele af Region Midtjylland til Regionshospitalet Silkeborg, som tilbyder både undersøgelse, diagnostik, medicinsk og kirurgisk behandling og genoptræning. Rygcentret bidrager også med en omfattende forskningsvirksomhed.

- Med kiropraktorer får rygcentret nye strenge at spille på - først og fremmest i forhold til patienterne. Men vi byder også kiropraktorerne velkommen i det faglige samarbejde med rygcentrets læger, fysioterapeuter og sygeplejersker, siger ledende overlæge Ulrich Fredberg, Diagnostisk Center.

Han tilføjer, at kiropraktorerne også skal deltage i centrets forskningsarbejde. Planer om et tæt forskningsmæssigt samarbejde med Syddansk Universitet er i støbeskeen. Et samarbejde, der også omfatter et ph.d.-forløb for en kommende tredje kiropraktor ved rygcentret. Det er Syddansk Universitet, der står for kandidat- og videreuddannelse af kiropraktorer i Danmark.
I det kliniske arbejde vil kiropraktorerne indgå i undersøgelse, diagnostik og information af rygpatienter med længerevarende eller kroniske rygsmerter. Derimod vil kiropraktisk behandling af akut opståede rygsmerter som hidtil skulle foregå i privat praksis.