Gartner Karina Månsson er i gang med de sidste forberedelser, før H.K.H. Prinsgemalen besøger ”De 10 Haver” på Hammel Neurocenter.

H.K.H. Prinsgemalen indvier fredag den 4. juli 2014 kl. 16.00 de terapeutiske haver ”De 10 Haver” på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Haverne skal sikre patienterne endnu bedre muligheder for at vække sanserne.

18-06-2014

Hent pressemeddelelsen som pdf her.

Grobunden for ”De 10 Haver” er den Lions Pris på 500.000 kroner, som H.K.H. Prinsgemalen i sin egenskab af protektor for Lions Clubs International overrakte Regionshospitalet Hammel Neurocenter den 28. juli 2011 på Gråsten Slot.

Donationen har gjort det muligt at få spirende drømme om sansehaver virkeliggjort, så et terapeutisk udemiljø nu er plantet og klar til brug den 4. juli 2014. Sansehaverne skal bruges i patienternes rehabilitering.

- Udelivet er en del af livet, og det er livet, patienterne og de pårørende skal genfinde. Velanlagte udearealer skaber mulighed for at bruge dem aktivt i neurorehabiliteringen, hvor forskellige aktiviteter kan stimulere både fysiske, kognitive og sociale færdigheder. Samtidig er det dejligt for alle at færdes i smukke omgivelser, forklarer afdelingssygeplejerske Birgit Marie Christensen, der også er formand for havegruppen på neurocentret.

En haveinteresseret kongelig indvier
At sansehaverne bliver kongeligt indviet af H.K.H. Prinsgemalen, er man på Regionshospitalet Hammel Neurocenter meget stolt af.

- Vi ved jo, at han interesserer sig meget for haver og planter. Så da vi modtog donationen, spurgte vi sammen med Lions forsigtigt, om vi måtte invitere ham til indvielsen. Og vi er glade for, han har ønsket at se, hvad vi har fået ud af pengene, siger ledende terapeut og centerleder Lis Kleinstrup.

H.K.H. Prinsgemalen ankommer til neurocentret cirka kl. 16.00. Han stiger ud ved centrets indgang på Urbakkevej og altså ikke ved den almindelige hovedindgang. Arrangementet er for inviterede gæster samt centrets patienter og pårørende, men almindeligt interesserede kan også byde den kongelige gæst velkommen - for eksempel er det muligt at vifte med flaget langs Urbakkevej op mod indgangen. Det er her, H.K.H. Prinsgemalen ankommer til og cirka en time senere forlader neurocentret.


Om Regionshospitalet Hammel Neurocenter
Regionshospitalet Hammel Neurocenter er et højtspecialiseret hospital, som har ansvaret for rehabilitering af patienter med pådraget hjerneskade fra hele Vestdanmark. Hospitalet har 93 behandlingspladser og behandler årligt omkring 800 patienter.

Læs mere på: www.hammelneurocenter.dk.