11-12-2014

Det er andet år i træk, Regionshospitalet Silkeborg bliver kåret som Danmarks bedste i kategorien "mindre hospitaler".

Førstepladsen blandt de 20 mindre hospitaler i Danmark tildeles ud fra en vurdering af særligt behandlingskvaliteten inden for en række sygdoms- og behandlingsområder, men også en vurdering af hospitalernes omdømme og patienternes tilfredshed tæller med i Dagens Medicins undersøgelse. I hospitalsbedømmelserne tæller behandlingskvaliteten 80 procent, mens patienttilfredshed og omdømme hver vægter 10 procent.


Dagens Medicins chefredaktør Nicolai Döllner afslører statuetten til Danmarks bedste mindre hospital 2014 for hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

- Vi er selvsagt stolte af denne anerkendelse. Regionshospitalet Silkeborg er et mindre hospital og har ikke hele paletten af tilbud til patienterne. Men de behandlinger, hospitalet har, udfører medarbejderne til gengæld så godt, at hospitalet igen i år skiller sig positivt ud, konstaterer hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Udvikling og høj kvalitet går hånd i hånd
I undersøgelsen er Silkeborg vurderet på i alt 12 behandlinger og undersøgelser, og hospitalet scorer samlet set blandt alle landets hospitaler – store som små – det næsthøjeste gennemsnit på behandlingsområderne. Data til de vurderinger stammer udelukkende fra nationale kvalitetsdatabaser.

- Hospitalet i Silkeborg er det, man kan kalde Region Midtjyllands udviklingshospital. Her er en særlig konstruktion med de to centre (Center for Planlagt Kirurgi og Diagnostisk Center), som inden for hver sit felt udfordrer og skubber på en udvikling i det danske sundhedsvæsen. At udvikling og nye tiltag kan ske uden at gå på kompromis med kvaliteten - det giver undersøgelsens resultat en indikation af, konkluderer hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Dagens Medicins undersøgelser viser, at Regionshospitalet Silkeborg blandt alle hospitaler får en førsteplads inden for behandling af leddegigt og hjertesvigt. 


Kåringen foregik i forhallen på Regionshospitalet Silkeborg, og igen i år var den lidt af et tilløbsstykke.

Det er i år ottende gang, Dagens Medicin kårer "Danmarks Bedste Hospital" inden for de tre kategorier: store, mellemstore og mindre hospitaler. Blandt de mindre hospitaler blev Frederikshavn placeret som nummer to og Køge nummer tre.


Fakta om Regionshospitalet Silkeborg:
• 1.031 ansatte (december 2014)
• 120 sengepladser (105 hospitalssenge + 15 hotelsenge)
• 9.900 udskrivninger af indlagte patienter (estimeret 2014)
• 120.800 ambulante besøg (estimeret 2014)
• 15.000 operationer og 3.280 kikkertundersøgelser
• Budget: ca. 620 mio. kroner (2014)


Yderligere oplysninger:
Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Hospitalsenhed Midt:
tlf. 7844 1002 / 4031 3230.

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt:
tlf. 7844 1003 / 2163 4819.

Læs pressemeddelelse (pdf)