Lægetidsskriftet Dagens Medicin kårer i dag Danmarks Bedste Hospital. Regionshospitalet Silkeborg har netop modtaget den ene af de tre udnævnelser – som Danmarks Bedste Hospital blandt de 11 mindre hospitaler.

10-12-2015 

Kåringen bygger på Dagens Medicins store analyse ”Danmarks Bedste Hospital”. Også i 2013 og 2014 vandt Regionshospitalet Silkeborg prisen på baggrund af analysen, som rummer en detaljeret gennemgang af hospitalernes behandlingskvalitet, omdømme og patienternes tilfredshed.

 

- Vi ønsker vores medarbejdere og ledere på Regionshospitalet Silkeborg hjerteligt til lykke med resultatet. De har virkelig fortjent den anerkendelse, der ligger i at genvinde prisen for tredje gang. De gør et kæmpe stykke arbejde i dagligdagen med at udvikle nye og mere sammenhængende forløb til glæde for patienterne, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen. 

Kun tre hospitaler er Danmarks bedste

Udnævnelsen til ”Danmarks Bedste Hospital” tilfalder kun tre hospitaler: Danmarks Bedste blandt de store hospitaler; Danmarks bedste blandt de mellemstore hospitaler – og Danmarks bedste blandt de mindre hospitaler. Gruppen af mindre hospitaler, som Regionshospitalet Silkeborg tilhører, består i år af 11 hospitaler. 

 

- Regionshospitalet Silkeborg har tårnhøj kvalitet - den allerhøjeste i Danmark - og landets næsthøjeste patienttilfredshed. Silkeborg er igen den suveræne vinder af Danmarks Bedste Hospital inden for sin kategori, sagde Dagens Medicins chefredaktør Nicolai Döllner, som i dag var på besøg på Regionshospitalet Silkeborg for at overrække diplom og statuette som det synlige bevis på hæderen.

 

I top på behandlingskvalitet, patienttilfredshed og omdømme

Blandt de mindre hospitaler er Regionshospitalet Silkeborg topscorer i behandlingskvalitet og patienttilfredshed med henholdsvis 95,1 og 99 point af 100 mulige. Dagens Medicins læsere placerer Regionshospitalet Silkeborg næsthøjest, hvad angår omdømmet, hvor hospitalet scorer 94 point.

- Regionshospitalet Silkeborg er et udviklingshospital med en særlig konstruktion med de to centre (Center for Planlagt Kirurgi og Diagnostisk Center), som på hver deres måde ikke bare er bedst på deres felter, men også udfordrer og skubber til udviklingen i det danske sundhedsvæsen generelt. Vi taler om ambitiøse og fokuserede medarbejdere, der løser deres udviklingsopgave samtidig med, at de leverer en konstant høj kvalitet, siger lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen.

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen formoder, at evner til at samarbejde på tværs af faggrupper og sektorer er en del af forklaringen på det flotte resultat. 

- Regionshospitalet Silkeborgs sundhedsansatte er gode til at arbejde sammen på tværs af fagene, og sammen med resten af vores hospitalsenhed er de også foregangsmænd i nære samarbejder med kommunerne og de praktiserende læger, siger hun.

Mandag følger yderligere information om de behandlingsområder, som Silkeborg også er Danmarks bedste til.

Se faktaark om Regionshospitalet Silkeborgs resultater.

 

fotos: Agata Lenczewska-Madsen og Lisbeth Hasager Justesen

Yderligere oplysninger:

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, tlf. 4031 3230

Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen, tlf. 2098 5601

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, tlf. 2163 4819

Kommunikations- og sekretariatschef, tlf. 5183 6020