Lægetidsskriftet Dagens Medicin kårer i dag Danmarks Bedste Hospital. Regionshospitalet Viborg har netop modtaget den ene af de tre udnævnelser – som Danmarks Bedste Hospital blandt de 15 mellemstore hospitaler.

10-12-2015 

Kåringen bygger på Dagens Medicins store analyse ”Danmarks Bedste Hospital”. Analysen rummer en detaljeret gennemgang af hospitalernes behandlingskvalitet, omdømme og patienternes tilfredshed.

 

- Vi ønsker vores medarbejdere og ledere på Regionshospitalet Viborg hjerteligt til lykke med resultatet. De har virkelig fortjent den anerkendelse, der ligger i at blive kåret som Danmarks Bedste Hospital. De gør et kæmpe stykke arbejde i dagligdagen i mødet med patienterne. Og de arbejder engageret med at udvikle og forfine behandlingskvaliteten til glæde for fremtidens patienter, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen. 

Kun tre hospitaler er Danmarks bedste

Udnævnelsen til ”Danmarks Bedste Hospital” tilfalder kun tre hospitaler: Danmarks Bedste blandt de store hospitaler; Danmarks bedste blandt de mellemstore hospitaler – og Danmarks bedste blandt de mindre hospitaler. Gruppen af mellemstore hospitaler, som Regionshospitalet Viborg tilhører, består i år af 15 hospitaler.

 

- I har løftet jeres behandlingskvalitet meget, I har landets næsthøjeste patienttilfredshed og et godt omdømme. Derfor har I helt sensationelt flyttet jer fra en 6. plads sidste år til en 1. plads i år, sagde Dagens Medicins chefredaktør Nicolai Döllner, som i dag var på besøg på Regionshospitalet Viborg for at overrække diplom og statuette som det synlige bevis på hæderen. 

Rygtet havde spredt sig på hospitalet fra morgenstunden, og hospitalets atriumgård var fyldt af medarbejdere, som var mødt op for at være med ved overrækkelsen. 

Regionshospitalet Viborg var tæt på målet i 2013, da det blev Danmarks næstbedste mellemstore hospital. I 2014 blev det til en sjetteplads. 

Bedømt på behandlingskvalitet, patienttilfredshed og omdømme

Blandt de mellemstore hospitaler er Regionshospitalet Viborg topscorer i behandlingskvalitet og patienttilfredshed med henholdsvis 94,5 og 99 point af 100 mulige. Dagens Medicins læsere placerer Regionshospitalet Viborg i klassens midterfelt, hvad angår omdømmet, hvor hospitalet scorer 84 point.

- Regionshospitalet Viborg er inde i en god udvikling. Vi har opbygget stærke faglige miljøer med ambitiøse og fokuserede medarbejdere, der er supergode til at løse deres opgave. Det er noget af det, der afspejler sig i hospitalets høje score på behandlingskvaliteten, siger lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen.

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen hæfter sig også ved, at Dagens Medicins analyse bekræfter, at Regionshospitalet Viborg leverer sine ydelser til patienternes tilfredshed. 

- Regionshospitalet Viborgs sundhedsansatte er gode til at arbejde sammen på tværs af fagene, og jeg mærker en udstrakt vilje til at tilrettelægge forløb, der giver mening for patienterne. Vi er også kommet langt i samarbejdet med sundhedsvæsenet i primærsektoren – kommunerne og de praktiserende læger. Jeg føler mig overbevist om, at vi kan skimte patienternes opbakning til dette i resultaterne af Dagens Medicins analyse, siger hun.

Se faktaark om Regionshospitalet Viborgs resultater.

Mandag følger yderligere information om de behandlingsområder, som Viborg også er Danmarks bedste til.

Fotos: Agata Lenczewska-Madsen & Lisbeth Hasager Justesen

Yderligere oplysninger:

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, tlf. 4031 3230

Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen, tlf 2098 5601

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, tlf. 2163 4819

Kommunikations- og sekretariatschef, tlf. 5183 6020