11-12-2014

Normalt er byggepladser lukket land for alle uden sikkerhedsudstyr og relevant ærinde, men nu får alle mulighed for at kigge inden for på Regionshospitalet Viborgs store byggeplads.

Fotograf Lars Holm fra Viborg nåede nemlig forbi byggepladsen, kort inden jordoprensningen sluttede, og byggepladsen gik i vinterhi. Med sig havde fotografen sin nyanskaffede drone – og Trafikstyrelsens tilladelse til at flyve over bymæssig bebyggelse. Resultatet af hans besøg blev en kort film, som giver både overblik over byggepladsen og lader seerne komme helt tæt på de store maskiner.

I forbindelse med jordoprensningen har maskinerne gravet godt 100.000 tons jord væk fra grunden. En stor del af jorden var forurenet efter et tidligere gasværk og er nu kørt til godkendte modtagere. Dermed kan byggeriet af fremtidens akuthospital i Viborg nu ske på ren jord.

I 2017 skal 24.000 kvadratmeter tilbygning med blandt andet nyt akutcenter stå klar på grunden, mens ombygningen af store dele af det eksisterende hospital ventes at strække sig yderligere et par år derefter. I alt bygger Regionshospitalet Viborg til og om for 1,15 milliarder kroner, og hospitalet vil i 2019 være udvidet til omkring 120.000 kvadratmeter.

Læs mere om byggeriet på www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk

Se Lars Holms drone-video fra byggepladsen her:

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.