Diana Riknagel fik dobbelt hæder, da det internationale moderkage-selskab holdt årsmøde i Australien. I sit forskningsarbejde afprøver hun udstyr, der kan vise, om det ufødte barn får ilt og næring nok fra moderkagen. Udstyret har hun selv været med til at udvikle.

21-10-2015

Diana Riknagel, ph.d.-studerende jordemoder på Hospitalsenhed Midt, vendte forleden hjem fra Australien med hele to priser fra International Federation of Placenta Associations Meeting (IFPA 2015). Priserne fik hun dels for en videnskabelig artikel, dels for fremlæggelsen af sine forskningsresultater på konferencen. 

Som ph.d.-studerende er Diana Riknagel tilknyttet Aalborg Universitets Institut for Medicin og Sundhedsteknologi. I samarbejde med universitetet og virksomheden Viewcare har hun udviklet udstyr, der med lydsensorer på den gravides mave kan analysere, om blodtilførslen til moderkagen er normal. Dette giver klinikerne bedre muligheder for at skelne mellem risikograviditeter og normale graviditeter - og for at vurdere, om barnet mangler ilt og næring og derfor har bedst af at blive forløst før tid.

- Priserne har givet mig mulighed for nye, internationale samarbejder. Eksempelvis var jeg i New York i sidste uge på en konference, hvor jeg mødtes med førende moderkage-forskere. Jeg håber, at dette kan lede til nye finansierings- og samarbejdsmuligheder, siger Diana Riknagel.

Diana Riknagels forskningsarbejde baserer sig på data fra Fødeafsnittet på Regionshospitalet Viborg. 

Læs mere om priserne på Aalborg Universitets hjemmeside - og om Diana Riknagels udstyr på Hospitalsenhed Midts hjemmeside.