Smartprisen 1040x680.jpg

Sygeplejerske Susanne Nielsen, sygeplejerske Irene Hornbøl, overlæge Sabine Becker og sygeplejerske Helene Skriver Dahl modtog på vegne af cirrose-teamet på Regionshospitalet Silkeborg Smartprisen 2018. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland.

25-10-2018

Region Midtjylland har netop uddelt Smartprisen 2018 til cirrose-løsningen i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg. Her får patienter med skrumpelever (cirrose) tilbudt særlige, individuelle forløb. 

Smartprisen gives til en person eller afdeling, som har integreret en eksisterende løsning, der giver værdi for borgerne, skaber sammenhæng, skaber bedre kvalitet og viser vilje, mod og engagement blandt medarbejdere og ledere.  

Patienter med skrumpelever har ofte høj genindlæggelsesrisiko, høj dødelighed og udfordringer af både fysisk, psykisk, social og økonomisk karakter. 

I Diagnostisk Center bliver cirrose-patienterne mødt med en fordomsfri og anerkendende tilgang og tilbydes blandt andet ”leverlivsstilssamtaler”.

Cirrose-løsningen er udviklet med inspiration fra Bispebjerg Hospital. 

- Cirrose-løsningen er vinder af årets Smartpris, fordi I har fundet en løsning, der sætter fokus på at skabe et ordentligt tilbud til en stigmatiseret patientgruppe. På fornem og respektfuld vis skaber løsningen lighed i sundhed for en svag patientgruppe, sagde priskomitée- og regionsrådsmedlem Nicolai Bang (C) blandt andet, da han overrakte Smartprisen til cirrose-teamet. 

Ud over æren følger der også en check på 25.000 kroner med Smartprisen. Pengene kan bruges på udvikling – for eksempel et fagligt arrangement med kollegerne.   

Se mere på www.pris.rm.dk.