180928 FRIVILLIG FREDAG_DSC1187_1040px.jpg

03-10-2018

48 frivillige fra hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive blev fejret til årets Frivillig Fredag på Regionshospitalet Viborg.

- I dag er en festdag! Vi vil gerne fejre jer og takke for den store indsats, I gør for vores organisation, men vigtigst af alt for den indsats I gør for vores patienter, sådan bød servicechef Mette Toftdahl og HR-konsulent Nina Centio de frivillige fra Hospitalsenhed Midts fire matrikler velkommen. 

Frivillig Fredag blev afholdt i forbindelse med, at Aarhus I 2018 er Europæisk Frivillighovedstad. Region Midtjylland samarbejder i denne sammenhæng med Aarhus Kommune om at synliggøre og anerkende de borgere, der yder en frivillig indsats. På Hospitalsenhed Midt blev vores frivillige også fejret. De fungerer blandt andet som vejvisere på hospitalerne, frivillige på afdelinger og afsnit og frivillige i Patient- og Pårørendecafé.

Til Frivillig Fredag den 28. september kunne de 48 fremmødte Hospitalsenhed Midt-frivillige nyde en formiddag med oplæg fra Elin Christiansen, udviklingskonsulent hos Røde Kors, og rundvisning i Viborgs gamle bydel og domkirke med guider fra VisitViborg. Samtidig fik de frivillige også tid til erfaringsudveksling og hyggeligt samvær med hinanden.

Frivilligheden lige nu

Under overskriften "Tendenser og Frivillighed anno 2018" fortalte Elin Christiansen fra Røde Kors om, hvordan det ser ud med frivilligheden lige nu.

- Tendensen for frivillighed er i dag, at vi ofte er frivillige flere steder på én gang og tit i kortere projektforløb, hvor vi kan samles om en fælles sag, fortalte Elin Christiansen.

Frivillige i dag drives generelt af at gøre noget godt for andre, at have det sjovt og det at indgå i et socialt fællesskab, men stadig flere bliver frivillige for at udvikle deres personlige og faglige kompetencer. 

Elin Christiansen kunne også fortælle, at frivillighed har en positiv effekt på både fysisk og mentalt helbred, modvirker ensomhed, og at frivillige føler sig mere lykkelige. Oplægget sluttede af med en række gode råd til samarbejdet mellem frivillige og fagpersonale.

 

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.