Magnus Becher får autografer fra spillerne. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

06-05-2018

Børn og Unge havde torsdag den 5. april besøg af seks af de kvindelige spillere fra fodboldlandsholdet. De besøgte de indlagte børn og deres familier og hørte om afdelingens arbejde.

11-årige Magnus Becher fra Ulstrup stod klar med blok og pen til at få autografer, da spillerne ankom til afdelingen. Magnus Becher er vild med fodbold, og han var et af de børn, der fik en snak med fodboldspillerne under deres besøg.

- Det var rigtig sjovt at møde fodboldspillerne, og det var sjovt at få lov at spille gulvfodbold mod Stine Larsen. Jeg vandt 7-5, siger Magnus Becher, mens han lyser op i et stort smil.

Fodboldspillerne tog sig god tid til at spille lidt fodbold med nogle af de indlagte børn på afdelingens wizefloor-gulvspil. Det vakte stor begejstring både hos de indlagte børn og spillerne.

Med sig havde kvinderne en stor check på 25.000 kroner, som de donerede til afdelingen. Pengene stammer fra Kulturministeriets Idrætspris, som holdet vandt i 2017. Overlæge Jonas Hansen tog imod checken og takkede spillerne på vegne af afdelingen.

- Vi vil gerne give noget tilbage til Viborg Kommune, som har givet os så meget, fordi Viborg er vores hjemmebane. Vi håber, at donationen kan blive brugt på at give de indlagte børn glæde i hverdagen under deres indlæggelse. Børn ser op til os, så det er en stor glæde at kunne give noget tilbage til dem, lød det blandt andet fra kvinderne, da de blev spurgt, hvorfor de havde valgt at give donationen til netop Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg.

- Det er rørende, at fodboldpigerne vælger at give donationen til os. Det er vi utrolig glade for. Donationen skal bruges på at gøre det til en endnu bedre oplevelse at komme her i afdelingen. Vi vil blandt andet købe nogle virtual reality-briller, som vi vil prøve at bruge til at aflede børnenes opmærksomhed, når de for eksempel skal stikkes, fortæller Marianne Eg, der er forskningssygeplejerske i Børn og Unge.