Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør, HE Midt, skal være ny lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital. Michael Braüner Schmidt fratræder derfor sin stilling i HE Midts hospitalsledelse med udgangen af juli.

01-06-2018

-Jeg har været og er meget glad for at være på HE Midt. Men samtidig har jeg også fået et tilbud, som jeg gerne vil sætte efter. Muligheden for at være med til at lede et universitetshospital, der har et tæt samarbejde med Aalborg Universitet både i forhold til forskning og lægeuddannelsen, den mulighed kommer ikke forbi hver dag, siger Michael Braüner Schmidt.

Han kom til HE Midt 1. november 2016 og har siden været en del af HE Midts hospitalsledelse sammen med sygeplejefaglig direktør, Tove Kristensen, og hospitalsdirektør, Lars Dahl Pedersen. Før dette var han centerchef i akutcenteret på Aarhus Universitetshospital. Det snarlige farvel til HE Midt er med blandede følelser, fortæller han.

-Jeg vælger en ny og spændende mulighed til, men samtidig må jeg også sige, at HE Midt er en ganske særlig organisation, hvor alt køres topprofessionelt og engageret. Medarbejdere og ledere tænker i den grad ud af boksen for at finde de bedste løsninger for vores patienter inden for de rammer, vi er givet. I alle afdelinger og centre har jeg mødt stor dedikation, og vi er alle med rette stolte af det, vi har med at gøre. Den oplevelse har jeg haft fra begyndelsen på HE Midt, forklarer Michael Braüner Schmidt.

Altid patienten i fokus
Michael Braüner Schmidt har været en del af Region Midtjyllands samlede koncernledelse, og koncerndirektør Ole Thomsen ærgrer sig over skiftet.

- Jeg er ærgerlig, men kan godt forstå, at Michael gerne vil prøve kræfter med et universitetshospital. Jeg kan også godt forstå Aalborg Universitetshospital. Som lægefaglig direktør har Michael altid haft fuldt fokus på patienten, især på den akutte patient. Michael har en stor del af æren for, at Danmark i dag har et akutspeciale. Samtidig har han vist, at han evner at håndtere meget komplekse problemstillinger. Her tænker jeg ikke mindst på brystkræftsagen, hvor HE Midt sidste sommer fik iværksat et storstilet sikkerhedstjek af kvinder på grund af mistanke om fejl i en enkelt overlæges undersøgelser. Sagen var i sig selv ikke god, men den blev håndteret dygtigt og professionelt, siger koncerndirektør Ole Thomsen.