priser 1040x680.jpg

12-10-2018

Operation og Intensivs løsning til mobil-registrering af anlæggelse af venflon er nomineret til Smartprisen 2018

Personalet på Operation og Intensiv har udover kerneopgaverne i egen afdeling en række opgaver i andre afdelinger. En af de opgaver er anlæggelse af venflon på sengeafsnit, når der er brug for assistance til det. 

Anlæggelsen af venflon på sengeafsnit er en opgave, der kræver, at personalet forlader egen afdeling og opsøger patienten på sengeafsnittet. Det betyder, at personalet ikke er i nærheden af de computere, de normalt bruger til registrering. Derfor har de førhen været nødt til at foretage registreringen analogt hos patienten. Og først når de er vendt tilbage til egen afdeling, har de så foretaget den digitale registrering. Denne dobbeltregistrering er tidskrævende, omstændig og øger risikoen for fejl og mangelfuld registrering.

Reservelæge Simon Kok Jensen har derfor sammen med Sundheds-It fået udarbejdet en løsning, så det nu er muligt at foretage den digitale registrering af anlæggelse af venflon på mobile enheder, som kan tages med på hele hospitalet. På den måde kan personalet nu let foretage registreringen, mens de er hos patienten, og de undgår dobbeltregistreringer. 

Samlet set er den nye løsning med til at forbedre patientsikkerheden og nedsætte personalets tidsforbrug på registrering. 

Løsningen er inspireret af ”Mobil Observations App”, som blandt andet er udviklet i samarbejde med Akutafdelingen på RH Viborg.