181105 En bid af Himmlen_DSC3950_1040px.jpg

Fotos: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt. 

OBS: Se flere billeder nederst på siden. 

08-11-2018

Nu kan ansatte på Regionshospitalet Skive få "en bid af himlen", når de har frokostpause. En ny café har set dagens lys i Skive Sundhedshus og tilbyder nu sunde måltider til brugere og ansatte. 

Produktionshøjskolen Marienlyst står bag caféen, der har navnet "En bid af himlen". Elever fra skolen har indrettet lokalet i sundhedshuset og skal nu drive caféen og tilberede måltider baseret på økologiske råvarer. 

Caféen i Skive Sundhedshus kommer til at gavne mange mennesker. Først og fremmest får brugere og medarbejdere i huset mulighed for at benytte caféen og købe mad og drikke. Men også de ansatte i caféen – elever fra produktionshøjskolen – får viden og erfaring, der skal hjælpe dem videre på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet.

- Her på Regionshospitalet Skive er vi glade for nu at kunne indtage "En bid af himlen" i vores frokostpause. Det har længe været et ønske fra vores side at få et spisested i huset, så vi kan tilbyde den service til både vores patienter, pårørende og ansatte. Samtidig er det blevet et fantastisk fælles samlingssted for alle husets brugere. Caféen giver os nye muligheder, og husets medarbejdere får lettere ved at mødes uformelt på kryds og tværs, siger Susan Johanne Pedersen, der er serviceleder på Regionshospitalet Skive og leder af den regionale del af Skive Sundhedshus.

Caféen emmer af "gode gamle dage" 

Den tidligere kantinebygning i Skive Sundhedshus er blevet revitaliseret igennem et praktisk undervisningsforløb for produktionshøjskolens elever. Lokalet har fået visuelt udtryk i retro-stil og en atmosfære, der henleder tankerne til "de gode gamle dage". Målet har været at etablere et spændende spisested for sundhedshusets medarbejdere og brugere. 

Produktionshøjskolen Marienlyst har igennem en årrække drevet caféen i Vestergade i Skive. I løbet af sommeren og efteråret har skolen flyttet aktiviteterne til sundhedshuset.

Regionshospitalet Skive er sammen med Skive Kommune en del af styregruppen i Skive Sundhedshus. Styregruppen har stået for at tage initiativ til etablering af caféen. Det er parternes forventning, at det nye tiltag, sammen med renoveringen af hele parkanlægget omkring sundhedshuset, vil give en ny dynamik til området og gøre Skive Sundhedshus endnu mere attraktivt for både medarbejdere og brugere.