24-09-2018

CBN.jpgHE Midt rummer mange af de facetter, der er spændende og har betydning i det danske sundhedsvæsen lige nu. Så kort er svaret fra HE Midts kommende lægefaglige direktør, Claus Brøckner Nielsen, på spørgsmålet om, hvorfor han har søgt det øverste læge-lederjob i HE Midt.

- HE Midt er en veldrevet hospitalsenhed med dygtige regionshospitaler og akuthospital. Samtidig er der højtprofilerede centre og specialafdelinger, som varetager mange opgaver på tværs af regionen og i Vestdanmark. HE Midt er også en meget stor uddannelsesinstitution, og forskningsaktiviteten er omfattende. Min vurdering er, at HE Midt forsknings- og udviklingsmæssigt er en værdig og succesfuld samarbejdspartner for universitetshospitals-miljøerne.

Sådan siger Claus Brøckner Nielsen, når han skal sætte ord på, hvorfor han søgte stillingen som lægefaglig direktør på HE Midt. Men der er en femte grund, som har stor betydning for den nye direktør – nemlig HE Midts samarbejde med kommuner og praktiserende læger.

- På det tværsektorielle felt er HE Midt langt fremme, og jeg vil gerne være med til at give endnu mere fart til den udvikling, som hele sundhedsvæsenet skal indstille sig på i disse år. Når alle disse styrker spiller sammen, kan vi rykke en masse i det midtjyske sundhedsvæsen. Jeg kender også mange ledere og medarbejdere på HE Midt fra tidligere samarbejder og ser frem til at komme til at samarbejde med dem igen, siger Claus Brøckner Nielsen.

Claus Brøckner Nielsen kommer fra en stilling som lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland, og inden da var han ledende overlæge på Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital i ni år. Fra den 15. oktober indgår han i hospitalsledelsen på HE Midt sammen med konstitueret hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen. De faste stillinger som sygeplejefaglig direktør og hospitalsdirektør slås op af direktionen i Region Midtjylland så snart som muligt.

10 minutters samtale gør en stor forskel

Nøgleordene for den nye lægefaglige direktør er sammenhold, netværk, faglige fællesskaber og partnerskaber, kliniske data, Region Midtjyllands værdier samt respekt og troværdighed.

- Jeg håber, at medarbejdere og ledere vil opleve, at jeg står for en ledelsesstil i øjenhøjde. Jeg kan li' at snakke med folk og tror på, at ti minutter face to face kan bringe os længere end alt for mange formelle stormøder og mails frem og tilbage. Fokus skal være på de resultater, vi gerne vil skabe sammen for vores patienter. Jeg er ikke en god repræsentant for HE Midt i regionale og nationale fora, hvis jeg ikke kender HE Midt indefra, og derfor vil jeg bestræbe mig på at komme rundt til afdelinger og centre hurtigt.

En usædvanlig situation

Den nye direktør tager over efter Michael Braüner Schmidt, som fratrådte 31. juli til fordel for en stilling som lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital. Ansættelsesprocessen er gennemført, inden hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen fratrådte deres stillinger den 10. september.

- Jeg har været igennem en almindelig ansættelsesprocedure og har samtidig passet mit job som lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland. Derfor har jeg ikke indsigt i de ting, der er foregået i Region Midtjylland de seneste uger. Men det er en usædvanlig situation, som HE Midt står i lige nu samtidig med, at vi skal udføre de besparelser og strukturændringer, som kommer af budgetforliget. Derfor er der brug for, at vi hurtigt lærer hinanden at kende, så vi kan rykke hurtigt og træffe de nødvendige beslutninger, siger Claus Brøckner Nielsen og fortsætter:

- Jeg søgte job i en stærk og veldrevet hospitalsenhed. Når jeg kigger i forskningsrapporten, tjekker afdelinger og centres kliniske kvalitet i databaserne, ser på det tværsektorielle arbejde og patienttilfredsheden, så går HE Midt den rette vej på alle de felter, som udviklingen i sundhedsvæsenet kalder på. Den vej vil jeg følge og støtte og mener også, at det er muligt, selvom budgetforliget medfører forandringer for HE Midt, siger Claus Brøckner Nielsen.

Claus Brøckner Nielsen er 57 år og bor i Risskov med sin hustru. Han har fire børn og to børnebørn og bruger gerne fritiden på god mad, maratonløb og gør-det-selv-projekter.