02.11.2018

Region Midtjylland har fredag formiddag været ramt af et netværksudfald, der gav problemer for medarbejdere på alle hospitaler og i alle regionshuse.

Tandhjul ikonSelve udfaldet skete kl. 10.24 og varede knap en halv time. Herefter var der ustabilitet i netværket frem til kl. 12.00, hvor netværket var stabilt igen. 

Udfaldet giver stadig problemer i hospitalernes elektroniske patientjournalsystem, EPJ, og i bookingsystemer, da en efterreaktion gør systemerne meget langsomme. 

It arbejder på højtryk med en række tiltag i driftsmiljøet, som skal få EPJ-driften tilbage til normal. Problemerne ventes løst hurtigt.

Alle hospitaler var påvirket

Netproblemerne har betydet, at alle hospitaler i regionen desværre er blevet påvirket. Problemerne med EPJ har i flere tilfælde medført forsinkelse og aflysning af behandlinger.

Borgere med behov for akut hjælp har fået hjælp som normalt. Nødberedskabet fungerede og ambulancer blev sendt ud som de skulle, selv om medarbejderne måtte ty til mobiltelefoner, blyant og papir for at tage imod 112-opkald.