181003 Ander Kühnau besøger RHV__DSC1503_1040px.jpg

Anders Kühnau mødte medarbejdere og ledere fra flere af hospitalets afdelinger under sit besøg tirsdag. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Både kliniske afdelinger og byggeriet blev vist frem, da regionsrådsformand Anders Kühnau tirsdag eftermiddag gæstede RH Viborg.

03-10-2018

Patientens forløb var i fokus, da regionsrådsformand Anders Kühnau tirsdag den 2. oktober gæstede RH Viborg. Her fik han en rundvisning i først Akutafdelingen, Ortopædkirurgi og Hjertesygdomme, inden turen gik til byggepladsen for det nye akutcenter.

Patientforløb i fokus

Under hele besøget var rundvisningen planlagt, så den fulgte stoppene på vej i et typisk akut forløb – nemlig forløbet for patienter med hoftenære lårbensbrud. På det eksisterende hospital begyndte rundturen således i sundhedsvisitationen og fortsatte gennem Akutafdelingen og videre til Ortopædkirurgi. 

Undervejs fik regionsrådsformanden indblik i, hvordan HE Midts særlige tværsektorielle sundhedsvisitation virker i samarbejde med praksis og kommuner, hvordan kapacitetskonferencer og flowkoordinering sker på tværs af HE Midts sengeafsnit, og hvordan afdelingerne arbejder sammen om patienterne, som i tilfælde med lårbensbrud ofte er ældre, svage patienter med flere medicinske sygdomme. I den forbindelse kunne Anders Kühnau blandt andet høre, at HE Midt for nylig har fået et team af geriatriske læger, som har særligt fokus på de ældre patienter.

Bedre behandling gennem samarbejde

I Ortopædkirurgi fortalte ledelse og medarbejdere, hvordan patientforløb er optimeret gennem tæt samarbejde mellem Operation og Intensiv og Ortopædkirurgi - og hvilken forskel lærings- og kvalitetsteamet på området har gjort for at forbedre forløbene.

Sidste stop på ruten gennem det eksisterende hospital var Hjertesygdomme, hvor Anders Kühnau hørte om de mange forskellige tiltag, Hjertesygdomme har gjort for at omlægge patientforløb fra indlæggelser til ambulant behandling. Her var også samarbejdet med kommunerne, fjernovervågning og telemedicinske løsninger i fokus.

Besøg i fremtiden

Iført sikkerhedssko, vest og hjelm fortsatte regionsrådsformanden efterfølgende til byggepladsen for det nye akutcenter. Her fortalte Akutafdelingen og Røntgen og Skanning om de nye muligheder og forbedringer, de nye rammer vil medføre for både patienter og medarbejdere. Også her var det det hoftenære lårbensbrug udgangspunktet for turen gennem akutcentrets plan 01.

Som en sidste del af rundturen viste Projektafdelingen rundt i store dele af det 25.500 kvadratmeter store akutcenter. Blandt andet kunne regionsrådsmanden høre om indsatsen for at sikre gode og rene operationsstuer og se de fremtidige ensengsstuer med bad og toilet.

Besøget på RH Viborg er en del af regionsrådsformandens tur rundt til regionens hospitaler og institutioner, hvor han med egne øjne og øre får mulighed for at se og høre om regionens mange aktiviteter.