HE Midt får ny organisering på forskningsområdet. Støttefunktionen til forskerne i alle afdelinger og centre styrkes og skal understøtte forskningen sammen med en akademisk koordinator ansat i samarbejde med Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Den nye model er valgt på anbefaling fra forskningsmiljøerne på HE Midt og besluttet af hospitalsledelsen.

14-09-2018

- Meldingen har været, at forskere skal kunne koncentrere sig om at forske frem for at bruge kræfter på administrativt arbejde. Derfor styrker vi den støttefunktion, der skal hjælpe forskerne, forklarer Henrik Bendix, kvalitetschef i HE Midt.

De fælles ressourcer, som støtter forskningsaktiviteterne på HE Midt, samles i staben Kvalitet og Forskning under ledelse af kvalitetschefen. Det drejer sig om Fagbiblioteket, sekretær for forskning og en nyoprettet stilling som forskningskoordinator, der lige nu er i opslag, samt samarbejdet med Forskningsstøtteenheden ved Aarhus Universitet. Fremover vil der ikke længere være en forskningschef på HE Midt.

Der er cirka 250 forskningsaktive medarbejdere i afdelinger og centre på HE Midt. I 2017 publicerede de 181 peer-reviewed artikler i videnskabelige tidsskrifter samt otte ph.d.-afhandlinger.