Regionshospitalet Silkeborg er hjemsted for Diagnostisk Center og Center for Planlagt Kirurgi. Begge centre har som særlig opgave at udvikle nye metoder, der kan sikre patienterne en hurtig diagnose og et effektivt, sammenhængende behandlingsforløb.

Se nøgletal for Regionshospitalet Silkeborg

Diagnostisk Center tilbyder hurtig undersøgelse og behandling af patienter med medicinske sygdomme, fx lungesygdomme, gigt, diabetes, hjertelidelser og forskellige former for kræft. Diagnostisk Center tilbyder også hurtig undersøgelse af patienter med uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom.

Centeret rummer alle ni medicinske specialer, hvilket betyder, at patienterne uden unødig ventetid kan tilses af flere forskellige speciallæger for hurtigere at kunne give patienterne svar og dermed komme videre med mulig behandling. På flere områder, blandt andet leddegigt og udredning for alvorlig sygdom/kræft, har centeret regional funktion og tilser patienter fra hele Region Midtjylland.

Center for Planlagt Kirurgi er regionens største enhed for planlagt kirurgi. På det ortopædkirurgiske område har hospitalet i Silkeborg i adskillige år været førende inden for udviklingen af accelererede patientforløb. Det har fx betydet, at indlæggelsestiden for hofteoperationer over en periode på ti år er blevet reduceret fra ti dage til et enkelt døgn.

Centret indeholder også et friklinik-koncept. Det betyder, at patienter med eksempelvis åreknuder, grå stær eller behov for behandling af fx meniskskader eller andre ortopædkirurgiske indgreb kan blive opereret ambulant og med kortest mulig ventetid.

Akutklinik
Udover de to centre har hospitalet en døgnåben akutklinik samt en døgnbemandet akutlægebil.