Der ses en stigende gruppe gravide, som ønsker at føde hjemme for at skabe ro og større tryghed omkring deres fødsel, samt bidrage lavere risiko for indgreb i fødselsforløbet. Større internationale videnskabelig undersøgelser dokumenterer, at hvis du er en rask gravid med en normal graviditet, er en hjemmefødsel et sikkert alternativ til en hospitalsfødsel. Hjemmefødselsordningen tilbydes til alle kommende familier, som er tilknyttet Regionshospitalet Viborg.

Hjemmefødselsordningen består af et team med tre kendte jordemødre. Det betyder, at du/ I kommer til at kende de tre jordemødre, da I møder de samme tre jordemødre i graviditeten og får deres vagttelefonnummer, så du/I til en hver tid kan kontakte dem direkte. Der er stor sandsynlighed for at komme til at føde med en af de tre jordemødre, da der altid er en af disse tre som har vagt og er klar til hjemmefødsel. 

Hver anden måned afholder de tre jordemødre, hjemmefødselscafé i Viborg Jordemoderklinik for alle interesserede - det vil sige, at du ikke behøver at have taget aktivt stilling til, om du ønsker en hjemmefødsel.  Det er oplagt at komme som par, så begge parter kan få stillet spørgsmål, høre om andres overvejelser og få fortalt hvordan en hjemmefødsel kan foregår. 

Hvis du/I tilmelder jer Viborg Hjemmefødselsordning, vil graviditetskontrollerne som udgangspunkt foregå i Silkeborg Jordemoderklinik. Ønsker du at være tilknyttet din lokale jordemoder (uden for Silkeborg), vil det som oftest også kunne lade sig gøre. Kontrollen omkring graviditetsuge 36 vil altid foregå i jeres hjem med henblik på praktiske overvejelser samt få en uddybende snak omkring den kommende hjemmefødsel.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Hjemmefødselsordningen via mail:

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Hjemmefødselsordningen via mail: kjomandag@midt.rm.dk 

Hjemmefødselscafé afholdes i

Viborg Jordemoderklinik

Toldbodgade 12, Indgang M, 8800 Viborg.

Kommende caféer:

  • D. 9/5-22 kl.15-17
  • D. 22/8-22 kl.15-17

Tilmelding til caféen er ikke nødvendig – bare mød op!

Se også vores patientvejledning

Læs i øvrigt artikler fra Midtjyllands Avis om hjemmefødsel fra den 28. oktober 2019 og den 21. november 2019.

Hjemmefødselscafé i Viborg

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.