Win-win for neurocentrets egne patienter – og for borgerne i lokalområdet.

04-02-2016

Patientsikkerheden og behandlingskvaliteten fik et løft, da Regionshospitalet Hammel Neurocenter indviede sin første CT-skanner onsdag den 3. februar.

CT-skanneren bliver først og fremmest til gavn for neurocentrets patienter, der fremover undgår at blive transporteret i ambulance til skanning på Regionshospitalet Silkeborg – ofte på et tidspunkt, hvor de er meget syge og medicinsk ustabile.

Men også for borgerne i lokalområdet bliver CT-skanneren en gevinst, for hovedparten af klinikkens undersøgelsestider er åbne for ambulante patienter uden tilknytning til Hammel Neurocenter.

 

- En CT-skanner har stået højt på Hammel Neurocenters ønskeseddel i over 10 år. Så dagen i dag er intet mindre end en mærkedag, sagde lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen i sin indvielsestale.

Han understregede, at den nye CT-skanner kan klare langt de fleste radiologiske undersøgelser, som neurocentrets patienter har behov for.

Optimal udnyttelse af kapaciteten
Hammel Neurocenter henviser cirka én patient om dagen til CT-skanning, og den nye klinik har reserveret en times akuttid hver dag til patienter fra neurocentret. De øvrige undersøgelsestider er åbne for ambulante patienter uden for Hammel Neurocenter efter henvisning fra egen læge. CT-klinikken er åben alle hverdage i dagtiden og kan undersøge 16-18 patienter om dagen. I løbet af to uger vil klinikken være i fuld aktivitet.

CT-klinikken på Hammel Neurocenter drives som en satellit under Radiologisk Afsnit i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg. To radiografer og en radiolog bemander klinikken i Hammel, som ”tyvstartede” halvanden uge inden indvielsen.

 

- Indtil videre har vi undersøgt fire af Hammel Neurocenters egne patienter og et bredt udsnit af ambulante patienter udefra. Undervejs er vi blevet undervist af leverandøren af skanneren. Det går godt, og vi er blevet rigtig godt modtaget af kollegerne i Hammel, sagde afdelingsradiograf Christine Houman Nyrup fra Radiologisk Afsnit i Silkeborg ved indvielsen.

 

- Vi håber på åbne svingdøre mellem jer og os. Vi er glade for at have jer i huset – det er godt for det tværfaglige samarbejde, kvitterede ledende overlæge Merete Stubkjær Christensen fra centerledelsen på Hammel Neurocenter.

Hent pressemeddelelse (pdf).

 

fotos: Lisbeth Hasager Justesen