Hammel Neurocenter er medarrangør af populær sommerskole for nordiske specialister i neurorehabilitering.

25-08-2016

Tre dage fulde af netværksdannelse, sparring og oplæg om den nyeste viden og evidens indenfor neurorehabilitering på et konferencecenter i Sverige har vist sig at være et tilbud, der er svært at sige nej til.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter er medarrangør, når Nordisk sommerskole for neurorehabilitering løber af stablen 21-23. september. Målgruppen for arrangementet er erfarne, højtspecialiserede neurorehabiliterings-klinikere, som for eksempel læger, ergoterapeuter, fysioterapeuter og sygeplejersker fra både Danmark, Norge og Sverige. Og de har taget godt imod tilbuddet. De 51 pladser blev hurtigt optaget, efter der blev åbnet for tilmeldinger, og i skrivende stund står 33 på venteliste i håbet om også at kunne komme med på sommerskolen.

- Det viser, at vi har ramt plet. Der er brug for tilbud til vores erfarne specialister, hvor de selv kan løfte sig og få faglig sparring på højt plan. De er normalt selv dem, som de andre går til for at få råd og vejledning, og de bruger meget tid på at få andre godt ind i faget, siger Merete Stubkjær Christensen, der er ledende overlæge ved Hammel Neurocenter.

 

Nødvendig nordisk sparring

Sommerskolen udspringer af det nordiske netværk for neurorehabilitering, og der er oplægsholdere og deltagere fra Danmark, Norge og Sverige, blandt andet flere fra Hammel Neurocenter.

- Neurorehabilitering er et meget lille speciale, så det er nødvendigt med et nordisk samarbejde, hvis vi skal kunne tilbyde sparring på tilstrækkeligt højt niveau til denne gruppe specialister. Det er et meget ungt og stolt speciale, og folk hungrer efter at få faglig udvikling og sparring, siger Merete Stubkjær Christensen.

Merete Stubkjær Christensen fortæller, at det, at de tre lande i det nordiske netværk ligner hinanden meget på det sociale og sundhedsmæssige område, gør sparringen og den præsenterede viden på sommerskolen mere brugbar, relevant og nær end på de store verdenskonferencer. Her kan det nogle gange være problematisk at overføre resultater og tilgange til dansk brug.

- Hammel er en meget stor spiller i Danmark, og vi holder rigtig mange kurser. Men der er det altid os, der underviser andre. Det er også godt for os at komme ud og spille bold med nogle andre og blive udfordret. Det er sådan, man rykker sig, siger Merete Stubkjær Christensen.

Det er første gang, der arrangeres sommerskole, og måske lægger den flotte tilslutning til arrangementet kimen til en ny tradition, fortæller Merete Stubkjær Christensen.

 - Jeg glæder mig meget til at få samlet specialisterne og opleve glæden ved faglig udvikling. Der plejer at være en fantastisk stemning, når vi mødes igennem det nordiske netværk, siger hun.

 

Merete Stubkjær Christensen er en af arrangørerne bag sommerskolen. Foto: Hospitalsenhed Midt